Museum of Contemporary Art

Canada, Toronto

Laat wakker (jetlag) maar gelukkig is het ontbijt in het hotel omdat het weekend is ook later dus dat komt goed. Het ontbijt hier is trouwens super, met veel variatie en veel gezonde dingen ook (avocado, noten, vers fruit, etc.). Lekker, het valt echt op hoeveel beter dat hier is dan in het gemiddelde hotel.

Met de metro verplaatsen we ons naar Bloor Street en vandaar loepn we naar het Museum of Contemporary Art (https://museumofcontemporaryart.ca/ ). Het is een imposant gebouw, dat moet gezegd. Gelegen op een locatie waarvan je dat niet verwacht van een museum. Schijn bedriegt: van dit grote gebouw is slechts één verdieping in gebruik voor echte tentoonstellingen. En dat is ook nog eens een tijdelijke: ze hebben geen eigen collectie. Maar de tentoonstelling die we er zien is zeer de moeite waard: “The Life of a Dead Tree” (http://www.akincollective.com/blog/2019/4/3/the-life-of-a-dead-tree-by-mark-dion ) van de kunstenaar Mark Dion (http://www.artnet.com/artists/mark-dion/ ).

Na het bezoek aan het museum lopen we terug naar het hotel. Een groot gedeelte voert over Bloor Street W. (https://en.wikipedia.org/wiki/Bloor_Street ) en dat is interessant. Het is een erg lange straat en je ziet de buurt geleidelijk veranderen naarmate je verder richtiung centrum loopt. De wandeling duurt enkele uren en we zijn best moe als we terug zijn in het hotel. Het is ook erg warm hier momenteel.

Hoewel we vroeger gaan eten vandaag is het een beetje hetzelfde verhaal als gisteren: overal bomvol zodat we nergens de neiging krijgen naar binnen te gaan. We eindigen net als gisteren in het restaurant van het hotel. En dat is best prima.

Ik lees "De Kaart en het Gebied" van Michel Houellebecq.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Die bomen,echt apart.

els overbeeke 2019-06-09 09:18:29

Gezellig , en weer een lekker ontbijtje. Prachtig hoor. Alles wat jullie bezoeken is de moeite waart.

Marianne Kuis 2019-06-09 09:55:48

Heerlijk verslag weer en thanx voor alle links, erg handig! liefs Leo

Leo 2019-06-09 18:13:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.