Málaga

Spanje, Málaga

Ik had me bij Málaga wat anders voorgesteld. De naam klonk tropisch, zwoel, zoet, zweterig, hmm… Málaga... Maar in mijn hoofd zag ik toch een wat uit zijn jasje gegroeid kustplaatsje met hier en daar een verdwaalde palmboom, een vliegveldje, en met satellieten als Marbella, Torremolinos en Fuengirola aan haar flanken. Niets bleek minder waar: Málaga is een volwassen stad, de vijfde stad van Spanje. Het telde 577.405 inwoners in 2021. Ter vergelijking: Rotterdam had in 2021 588.490 inwoners, dus dat is ruwweg hetzelfde. In mijn optiek heeft elke echte stad een metro, en die is er (https://metromalaga.es/en/ ). Toegegeven, een metro met slechts twee lijnen die bij elkaar precies 11,3 kilometer bestrijken (Rotterdam: 101 kilometer) is het niet het meest uitgebreide net dat er bestaat, maar toch. Een stad dus.

Málaga is ruim van opzet. Veel straten, lanen en boulevards zijn wijds en lang. De bestrating is vaak prachtig, met oude, marmerachtige tegels. Veel groen en schaduw. Er is een oud centrum, mooi maar wel wat druk, er is een heuvel met een kasteel, er is een strand, er is een toeristische haven inclusief (veel) cruiseschepen, er is een meer industriële haven. Er is cultuur. Best veel zelfs. Zo bezochten wij het “Centro de Arte Contemporáneo de Málaga” (https://cacmalaga.eu/ ). Prachtig ruw gebouw, groots, ruim, rustig. Kunst wel wat minder. We bezochten het “Museo Carmen Thyssen Málaga” (https://carmenthyssenmalaga.org/ ) met onder meer een tentoonstelling van Belgische surrealisten. En we bezochten het “Centre Pompidou Malaga” (https://centrepompidou-malaga.eu/ ). Dat moet toch wel met name genoemd. Wat een geweldig museum is dat zeg, wat was er een hoop te zien. En bijna alles even mooi en indrukwekkend. Must-see als je hier bent.

Ons hotel was ook best prima, het “Ilunion Málaga” (https://www.ilunionmalaga.com/ ) ligt net buiten het centrum en is mede daarom lekker rustig. Uitzicht op de haven. Geweldig zwembad, ruime kamers. Gangen roken wat vreemd. Super ontbijt: stijgt uit boven alles wat je in een Spaans hotel op die gebied mag verwachten.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ga je nog op de koffie in Alora?

Els 2022-11-03 22:41:07

Altijd als ik jouw verslag lees heb ik gauw zin om de foto's te bekijken. En die waren ook weer fijn!

Lizzy 2022-11-04 06:41:03

Wij vonden Malaga ook heel leuk 😀mooie stad En nog steeds lekker weertje zie ik🌞geniet ervan hier is het nat en koud.

Esther Overbeeke 2022-11-04 08:11:12

Geniet ervan om jullie verslagen te lezen. Het zou zo maar een heel boek kunnen worden

Ank 2022-11-04 08:24:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.