Vueltas de Tagana

Spanje, Las Vueltas de Taganana

De wandeling van vandaag bevindt zich in het Anaga gebergte (https://www.webtenerife.nl/bezoeken/andere-natuurgebieden/parque +rural+de+anaga.htm) en kent een hoogteverschil van zo’n 600 meter. Dat is niet extreem veel maar zeker ook niet weinig. Minder is dat je begint met de afdaling en aan het einde, als je al wat moe bent, weer omhoog moet klimmen. Andersom is fijner, en het spookt wel door mijn hoofd als we beginnen want die afdaling is ook nog eens bijzonder stijl. Maar tegelijkertijd is het wonderschoon, voert door een laurierbos en het is er heerlijk koel en rustig. We doen het op ons gemak en genieten van deze prachtige plek.

En de terugtocht valt reuze mee: natuurlijk moeten we echt die 600 meter weer omhoog, maar onze conditie is toch eigenlijk best wel goed. Bovendien is de terugtocht langer qua afstand waardoor de helling waarover je omhoog moet minder stijl is. Tip top in shape komen we bij de auto terug.

Diner op deze eerste kerstdag gebruiken we in het restaurant “Papa Negra” (https://www.lacocinadelmencey.com/restaurante-papa-negra ) dat onderdeel uitmaakt van het hotel. Prima gegeten.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat een heerlijke 1e kerstdag.!

els overbeeke 2019-12-26 13:41:24

Hier is het frisjes hoor, ik wil wel ruilen met jullie . Heerlijk wandelen en genieten jongens. Kusje van mij xx

Marianne Kuis 2019-12-26 15:48:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.