Regen, mist, en warmwaterbaden

Portugal, Vila Franca do Campo

Gisteren was het wederom behoorlijk mistig, maar we besloten desalniettemin naar de “Caldeira Velha” (https://parquesnaturais.azores.gov.pt/en/parques/9/centro/21 ) te gaan, een van de plekken op het eiland waar je je kunt onderdompelen in thermal baths, een half uurtje rijden hiervandaan. Helaas was het al vrij laat toen we er aankwamen (in de mist ook nog eens) en was er een behoorlijke wachttijd, dus we hebben er maar van afgezien. Niet erg, volgende keer zorgen we dat we er om 9 uur zijn, en ik denk niet dat dit de laatste keer is dat we op dit eiland zijn geweest. Er zijn bovendien nog acht eilanden die deel uitmaken van de Azoren om te ontdekken :-). Daarna een kort bezoek gebracht aan de voormalige hoofdstad van het eiland “Vila Franca do Compo” (https://voja.travel/bestemmingen/azoren/bezienswaardigheden/vila-franca-do-campo/ ) maar ook dat viel een beetje tegen qua timing, dus al met al was dit niet onze beste dag (ochtend) hier. De middag heb ik doorgebracht in het buitenwaterzwembad(je) van het hotel en in de Spa, en dat was een prima tijdsbesteding.

Vandaag was eigenlijk niet veel beter qua weer (prima temperatuur maar wel regen), maar we zijn er gewoon op uit getrokken in de hoop dat het wel wat op zou klaren. Dat was helaas niet zo, dus de rit naar “Sete Citades” (https://azoresgetaways.com/en-us/destination/azores/islands/sao-miguel/sete-cidades ) eindigde met een door de mist onttrokken uitzicht op het beroemde kratermeer (een niet-uitzicht, dus), en het vervolg naar een nabijgelegen warmwaterpool/zwembad (“Termas da Ferraria”, https://termasdaferraria.com/ ) eindigde ook niet in de duik waar ik zo naar verlangd heb. En toch is zelfs een dag als deze door de prachtige natuur en al het andere wat het eiland te bieden heeft zeer de moeite waard.

En nu ik toch een beetje op de evaluerende toer ben, naast alle lofzangen op de prachtige natuur, de heerlijke lucht etc. Sao Miguel is niet duur, althans als je het over eten en drinken hebt. Ook de huurauto was niet duur (€200 voor een week, ongeveer) en die heb je hier echt wel nodig. Hotel was wel wat prijzig (maar kan vast een stuk goedkoper ook) en vliegticket ook, maar dat kwam omdat we vrij laat hebben geboekt. Als ik nu kijk voor juni volgend jaar bijvoorbeeld kom ik op de helft van de prijs uit. Kortom: goed te doen hier allemaal, ook al is het een eindje van huis.

Slapen doe ik hier ook goed, valt me op. Ik word meer uitgerust wakker dan thuis, geen idee hoe dat komt. Kwaliteit van de atmosfeer, wellicht?

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat fijn dat jullie het zo fijn vinden daar.

Els 2023-09-30 20:00:39

Wat een goed lezend reisverslag over jullie verblijf op de Azoren. We "reizen" met jullie mee. Groet uit Spanje.

Gijs en Erna 2023-09-30 20:59:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.