Montpellier

Frankrijk, Montpellier

Ook de vierde etappe van onze roadtrip kost slechts zo'n drie, vier uur. De tolwegen rijden bijzonder prettig, ze zijn goed onderhouden, breed, en er is relatief weinig verkeer. De cruise control draait op volle toeren. Het weer is mooi, en onze Spotify-playlist past zich goed aan bij de sfeer in de auto.

De hotels waarin we verblijven worden minder goed, dat is dan wel weer jammer. Citadines Antigone Montpellier (https://www.discoverasr.com/fr/citadines/france/citadines-antigone-montpellier ) lijkt meer op een veredelde jeugdherberg, wél met eigen keuken op de kamer. En goedkoop, dat ook dan wel weer.

Maar het weerhoudt ons er niet van het goed naar de zin te hebben in Montpellier. Wat een fijne stad, en ook weer zo relaxed! Frankrijk is wel een ontdekking hoor. Voornaamste doel vandaag was een bezoek aan het Montpellier Contemporain (MO.CO; https://www.moco.art/ ), waar een tentoonstelling van Berlinde de Bruyckere te zien is (https://www.moco.art/fr/exposition/berlinde-de-bruyckere ). Ja het is aangrijpend werk, het spreekt niet iedereen aan maar het kan niet anders dan dat het je raakt als je er goed naar kijkt. En dat is ook wat kunst hoort te doen toch, je raken. Dat hoeft niet altijd aangenaam te zijn. In een korte video aan het einde vertelt de kunstenares zelf over de tentoonstelling, waarin ze ook aangeeft dat het de bedoeling is dat je hoopvol de tentoonstelling verloopt, omdat het werk bedoeld is om waarde toe te voegen aan iets wat anders zonder waarde zou zijn geweest.

Montpellier is wel een stad van de kunst, toch, en er zijn veel musea. We bezoeken er nog een: het Musée d'Arts Brut, Singulier & Autres (https://www.musee-artbrut-montpellier.com/ ). Outsider art kan heel interessant zijn, maar hier hangt het wel heel erg vol. Het is eigenlijk meer een nalatenschap van de verzamelaar/kunstenaar Fernand Michel, die er woonde en werkte. Het is nu een privémuseum, en de dame bij de kassa die ons van alles enthousiast uitlegt is ook charmant. Ja, de tentoonstelling van Berlinde de Bruyckere heeft ze ook gezien maar daarover was ze minder te spreken. Het verschil tussen wat we hier zien en daar zagen is ook best wel groot.

Toch al met al weer zo'n 10 kilometer gelopen vandaag.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Goed idee die tapijtfoto’s👍 Mooie reis tot dusver

Joke 2022-09-10 09:13:52

Wat leuk om jullie te volgen, een prachtige reis weer. En veel ondekken, prachtige straatjes en supermooie gebouwen. Geniet nog vele jaren van al dat moois. 🤗

Marianne Kuis 2022-09-10 09:14:48

Foto 2. Verlichting is coming.

Anne 2022-09-10 09:25:01

Jullie zien er gelukkig uit!

Els 2022-09-10 10:12:23

Mooie foto’s 👍👌fijn dat alles goed gaat met jullie. Geniet van alle mooie dingen, lekker eten en de rust😉 Groetjes ook van de andere Overbeekjes🤗

Esther Overbeeke 2022-09-10 14:56:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.