Sightseeing in Montréal

Canada, Montreal

Allereerst bezoeken we op dinsdag het Musée des beaux-arts de Montréal (https://www.mbam.qc.ca/ ), waar op dit moment onder meer een tentoonstelling met het werk van de couturier Thierry Mugler is te zien. Ik zou hem eigenlijk meer een kostuumontwerper willen noemen aangezien veel van zijn ontwerpen nogal over-the-top zijn en wellicht om die reden ook veel in theater, films, opera’s worden gebruikt, en ook door popmuzikanten trouwens. Bijvoorbeeld David Bowie droeg zijn creaties bij een aantal gelegenheden. De vaste collectie van het museum is over de gehele linie wat minder interessant maar omvat ook wat interessant werk. En ook de moderne Inuit-collectie is de moeite waard. Tenslotte hebben we een super-lunch in het museum.

In de middag maken we een wandeling in het parc Jean-Drapeau (http://www.parcjeandrapeau.com/ ), waar veel te zien is maar helaas ook alle attracties gesloten blijken. Jammer, maar we maken wel een fijne wandeling door de miezerregen. En we leren de metro van Montréal kennen. De rijtuigen hebben geen stalen wielen zoals bij ons, maar rubberbanden zoals in Parijs. En een lekker simpel rit-gebaseerd systeem.

De dag erna (woensdag) lopen we de Mont-Royal (https://www.lemontroyal.qc.ca/en ) op. Daar moet je je niet te veel bij voorstellen: zo hoog is’tie niet, maar vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Aan de achterkant ligt de plaatselijke begraafplaats (classy) en daar weer achter de studentwijk van McGill University (https://www.mcgill.ca/ ; sfeervol), kortom een flinke trip al met al. Montréal is toch wel een prettige stad met een aangename sfeer. We nemen de metro naar de Notre Dame (https://www.basiliquenotredame.ca/en ; mooi maar valt toch tegen op de een of andere manier) en hebben een heerlijke lunch in een sushi-restaurant.

De rest van de middag gebruik ik voor overleg met Stefania, mijn Italiaanse collega met wie ik elk jaar FormaliSE organiseer. De volgende editie is gepland in mei 2020 in Seoul, Zuid-Korea en we bespreken óf (antwoord: ja) en zo ja: hoe we dat dan gaan doen. Het is prettig samenwerken met haar, en we bedenken een mooi plan.

Morgen op naar Vancouver!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Mugler: meer kunst dan kleer. Heb je ook een foto van de metro?

Anne. 2019-05-30 07:38:08

Prachtige foto's,bij Mugler rook ik zijn Angel.hahaha.

els overbeeke 2019-05-30 09:29:52

Wat een prachtig verslag weer Nico, met hele mooie foto's. Maar hee, ligt het aan mij of is Bowie erg goed gelukt ?!

Lizzy 2019-06-01 17:34:27

Het was Bowie ten tijde van Tin Machine. Dat wist ik ook niet maar de foto is erg gestyleerd idd.

nico-plat 2019-06-02 05:29:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.