Pao's Sapa Leisure Hotel

Vietnam, Hanoi

In de ochtend vertrekken we om 7 uur uit Hanoi, met een VIP (super)deluxe shuttlebus, of zoiets, richting Sa Pa, ten noorden van Hanoi. Er is ruimte voor 9 personen in de shuttle, kosten $40 per persoon. Je kunt ook naar Sa Pa reizen voor ongeveer de helft van de prijs, maar dat gaat ten koste van comfort en andere gemakken (geen overstap bij een druk busstation in Hanoi, bijvoorbeeld). Reistijd is ongeveer zes uur inclusief tussenstops, en dat is toch wel flink lang. De stoelen zijn comfortabel en toch ook weer niet. Beetje gammel word je er dus wel van zo in de ochtend, maar er is eigenlijk geen alternatief. Er zijn twee pauzes, en alle busjes, bussen en andere vervoermiddelen stoppen op dezelfde twee plekken. Grote, open, maar wel overdekte hallen waar allerlei soorten eten wordt verkocht en je even naar het toilet kunt. Phở Gà doet het goed als ontbijt, weet ik inmiddels. En iets zouts (chips of zo) helpt je de rest van de ochtend wel door.

Zo rond 13:00 arriveren we in Sa Pa waar alle inzittenden netjes bij hun hotel worden gedropt. Wij verblijven in Pao's Sapa Leasure Hotel (https://paoshotel.com/ ) dat we vooral hebben uitgekozen vanwege het prachtige uitzicht over de vallei. En het is ook een prima hotel, we krijgen een kamer upgrade (waar ik later iets minder blij mee zal zijn), en het uitzicht vanuit de kamer is inderdaad werkelijk fantastisch. Jammer van de wat nare verlichting met wit licht vanuit de plafonds. Het personeel loopt over van vriendelijkheid en behulpzaamheid, maar er is hier altijd sprake van miscommunicatie dus check, check, en dubbelcheck is en blijft het devies. Datzelfde principe hanteert men hier zelf gelukkig vaak ook: "let me repeat your order….", nadat je een bestelling hebt doorgegeven in een restaurant. Even zo goed gaat het toch nog steeds wel eens mis, maar ja: hun Engels is altijd nog een stuk beter dan mijn Vietnamees, en wat je hier ook te eten krijgt, het smaakt toch wel, dus zo erg is het allemaal niet.

Ook blijkt het hotel populair bij Chinese toeristen, die kennelijk graag in (grote) groepen reizen en best luidruchtig zijn (ahum). Bijvoorbeeld in de hal van het hotel, en juist onze verdieping heeft een open verbinding met diezelfde hal, dus dat zorgt nog wel eens voor een gebrek aan stilte in de kamer. Ook worden er feesten en partijen georganiseerd met idem geluidsniveaus. Die stoppen overigens gewoon netjes zo rond 22:30. De rust keert terug, hoewel vervolgens gewoon in de kamer(s) naast je lekker hard de TV wordt aangezet. Maar toch is het best een fijn en prettig hotel.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Met recht schitterend uitzicht!

Lizzy 2023-12-09 17:11:20

@Lizzy: ja echt hè....

nico-plat 2023-12-09 17:13:40

Daar wordt je gelukkig van dat uitzicht.

Els 2023-12-09 17:24:25

@Els: zeker!

nico-plat 2023-12-09 17:40:38

Zijn dat huizen die je beneden ziet op foto 27 en 28?.

anne. 2023-12-09 18:18:03

Om met zo’n uitzicht wakker te worden is de herrie waard. Mooi hoor

Ank 2023-12-09 20:32:17

@Anne: een soort van "lodges" vermoed ik, dus gewoon bedoeld voor de toeristen.

nico-plat 2023-12-10 04:29:44

Prachtig, gaan jullie ook een trek doen? Bij de mensen thuis slapen?

Juul 2023-12-10 18:54:31

@Juul: we hebben inmiddels een trekking gedaan (blog post komt nog) maar niet bij de mensen thuis geslapen. Dat hebben we in Thailand als eens gedaan, en zijn tot de conclusie gekomen dat we liever in ons hotel slapen :-)

nico-plat 2023-12-11 04:30:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.