Muong Hoa vallei

Vietnam, Muong Hoa Commune

Maak je geen illusies: Sapa (https://en.wikipedia.org/wiki/Sa_Pa ) is een tourist trap: maar wel een hele mooie. Het plaatsje zelf is weinig aantrekkelijk, en maakt nog de meeste indruk door het levendige straatbeeld. Het doet me nog het meest denken aan een populaire backpakkersbestemming, overal hostels, hotels, en mensen met rugzakken die ogenschijnlijk doelloos door de straten slenteren. Toch is de sfeer er gemoedelijk, en aangezien het nu geen hoogseizoen is zijn de vele restaurants niet overvol, wat het allemaal wel zo relaxed maakt.

Wat alle toeristen hier in ieder geval doen (en wij dus ook) is een trekking door de Muong Hoa vallei (https://vinpearl.com/en/muong-hoa-valley-sapa ), want prachtige rijstvelden etc. Geregeld vanuit het hotel, kost ongeveer €37 p.p. inclusief lunch en vervoer, je bent voor een uurtje of 5-6 onder de pannen. Je wordt opgepikt in het hotel en vertrekt met gids en (in dit geval) acht anderen naar het begin van de tocht in een busje. Daar begint het circus, want een hele horde meisjes/vrouwen (geen jongens, die hebben kennelijk een andere taak hier), variërend in leeftijd van 9 jaar tot al behoorlijk op leeftijd, sjokken de hele tocht met je mee. Een praatje makend (What is your name? How old are you? Are you married? How many children do you have? etc.), je iets (ring/armbandje/sjaaltje/tas) proberend te verkopen, en op wonderbaarlijke wijze weten ze soms ook nog te voorkomen dat je in de blubber valt door op exact het juiste moment als ze je voet zien wegslippen je hand vast te pakken en je overeind te houden. Je weet natuurlijk van tevoren dat dit alles zo zal gaan, en het is ook heel logisch dat het gebeurt. Dus erg is het allemaal niet.

De tocht zelf is geweldig, nog nooit eerder zo langs en door de rijstvelden gelopen, de uitzichten zijn fantastisch, kortom, het is allemaal zeer de moeite waard. Naarmate de ochtend vordert voelt de zoele lucht aangenaam aan (https://onzetaal.nl/taalloket/zwoel-zoel #). De groep is divers en dat is ook leuk, mensen uit Australië, Maleisië, en de VS, en dat zorgt voor onderhoudende gesprekjes onderweg. Altijd goed om op deze manier andere mensen te ontmoeten. We lunchen bij een lokaal restaurantje (net als alle andere groepen die vandaag deze specifieke trekking doen. De lunch is simpel maar prima. Inmiddels verwacht je eigenlijk niet anders meer hier. Na de lunch is onze horde volgelingen ineens verdwenen: dat is kennelijk de afspraak.

's Avonds ontdekken we restaurant Yummy (https://www.facebook.com/yummyrestaurantsapa ) en dat is niets te veel gezegd. Heerlijk eten voor een habbekrats. Het leven is goed op dagen als deze.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Gaaf!

Leo 2023-12-11 08:59:45

Wat heerlijk allemaal.

Els 2023-12-11 09:14:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.