Jardim Botânico José do Canto

Portugal, Ponta Delgada

We slapen uit en blijven vandaag in Ponta Delgada. We maken wederom een rondwandeling door de stad, drinken koffie. Ik voel me enorm relaxed, life is good. Ponta Delgada is echt wel een fijne plek om te zijn, niet te groot en ook niet te druk. Wel is de luchtvochtigheid er aanzienlijk; vandaag is het zo’n 26 graden en dan zweet je al snel behoorlijk. De continu aanwezige wind maakt het aangenamer. Wat ook opvalt is dat er hier nauwelijks tot geen insecten zijn: geen mug, vlieg, wesp of ander storend insect dan ook. Dat is erg fijn.

We bezoeken het “Museu Carlos Machado” (https://museucarlosmachado.azores.gov.pt/en/ ), wat weliswaar drie dependances heeft in de stad, en die we alle drie bezoeken, maar eigenlijk nergens indruk maakt. Dat geldt eigenlijk wel voor alle musea die je op dit soort eilanden aantreft, met uitzondering misschien van het “Castillo de la Luz” op Gran Canaria (zie https://www.pindat.com/pindata/user/nico-plat/2022-01-21).

Vervolgens gaan we naar de “Jardim Botânico José do Canto” (https://www.josedocanto.com/ ), de lokale botanische tuin dus. Als je ergens komt en er is een botanische tuin dan moet je altijd gaan kijken vind ik, want het valt zelden tegen. Deze lijkt wat slecht onderhouden, doet wat rommelig aan, en het is misschien niet het beste seizoen voor bloemen hier, maar toch. Wat een weelde aan planten, en wat een prachtige bomen. Heerlijk om hier een uurtje te vertoeven.

Na afloop hebben we een late lunch in de stad, heerlijk buiten natuurlijk. De keuken op het eiland zou ik net als in ons wandelgidsje willen omschrijven als “goed maar nergens haute cuisine”. Vegetariërs worden hier ook niet erg gelukkig, denk ik. Na afloop van de lunch wandelen we op ons gemak terug naar het hotel om wat te relaxen.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto's en indruk van de botanische tuin. 👍 Veel plezier verder in Ponta Delgada en omgeving.

Gijs en Erna 2023-09-28 20:49:31

Leuke foto van je Nico😘

Joke 2023-09-28 22:56:37

Mooie foto’s weer .

Els 2023-09-29 09:40:35

Prachtige flora en een dik voldane foto😎

Ank 2023-09-29 14:32:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.