Assisi

Italië, Assisi

's Ochtends worden we vanuit de heuvels naar Assisi gebracht. Het is direct al duidelijk dat het een toeristische plek is, maar omdat het nog vroeg in het seizoen is valt het mee. We doen ons best: een paar uur katholicisme is zeker voor mij voldoende. We bezoeken de tempel van Minerva (https://en.wikipedia.org/wiki/TempleofMinerva,Assisi), het Forum Romanum (http://www.assisionline.com/assisi romanforum.html), de Basilica di Santa Chiara (https://en.wikipedia.org/wiki/Basilica diSantaChiara), de cathedral di Santa Rufio (https://en.wikipedia.org/wiki/AssisiCathedral), de Santa Maria delle Rose (http://www.visit-assisi.it/en/monuments-and-points-of-interest/religious-sites/church-of-santa-maria-of-the-roses/ ) en natuurlijk de Basilica di San Francesco (https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Franciscusbasiliek (Assisi)).

Wat valt op? Natuurlijk de prachtige fresco's van Giotto di Bondone in de basiliek, een eveneens erg mooie fresco van de doop van sint Franscisus in de Santa Rufio kathedraal, en tenslotte de gestileerde kunst in de Santa Maria della Rose. Van de eerste genoemde geen foto's (mocht niet), van de rest wel (zie bij deze blog).

Tussendoor lunchen we met wijn. Ik doe inspiratie op voor het maken van een "meatloaf" (https://www.recipetineats.com/meatloaf-recipe/ ). Na de vakantie willen we zoals altijd gezond gaan eten, misschien dat een meatloaf niet helemaal in dat concept past maar voor wat variatie zorgt het wel.

Terug op het landgoed relaxen we, lezen we, en dineren we. Morgen terug naar Florence.

Vidlets van vandaag:
https://youtu.be/KdJC1k4a318
https://youtu.be/EyjaLunFaqI
http://alturl.com/utzep

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ook wij hebben genoten van jullie reis,en vooral van de prachtige foto's.Dank.xx

els overbeeke 2018-04-14 11:12:28

Hartstikke leuk weer geweest !

Leo Plat 2018-04-14 12:59:57

heerlijk met jullie meegesurfed xx

Joke 2018-04-15 15:07:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.