Citerna - Città di Castello - Pietralunga

Italië, Citerna

Vandaag hebben we een lange dag voor de boeg: meer dan 25 kilometer. Daarom vetrekken we vroeg, zodat we hopelijk nog op tijd voor de lunch in Città di Castello zullen arriveren. En het blijkt deze keer ook behoorlijk zwaar, omdat er drie flinke klims in de route zitten en het bovendien behoorlijk warm wordt, zo tegen de 22 graden. Dat verschil merk je echt wel, maar de zon is fijn natuurlijk. En vrijwel overal lopen we door prachtig landschap.

Voor het eerst deze trip komen we onderweg andere pelgrims tegen: eerst een groep van zes Amerikaanse vrouwen, en later een gezelschap van twee. De Amerikanen lopen erg langzaam. Niet ver voor Città di Castello worden we aangesproken door een man met een klein busje van een reisbureau: of we de vrouwen ook zijn tegengekomen onderweg. Blijkbaar staat hij ze op te wachten voor verder vervoer. Hij moet nog wel even wachten, ben ik bang. Later google ik het reisbureau en kom er zo achter wat deze vrouwen ongeveer voor deze trip betalen. Lucratieve business dit, volgens mij.

Eenmaal in Città di Castello hebben we weer een prima lunch, en daarna lopen we het laatste stuk door naar het "Garden Hotel", waar we een uiterst hartelijke ontvangst krijgen. En een upgrade naar een suite, om een voor ons onduidelijke reden maar ook hier is er weer wat onduidelijkheid bij de staf of we nu een double of een twin room hadden geboekt. Maakt niet uit: de suite is in ieder geval lekker ruim, de bedden prima en het diner in het restaurant later ook. Behoorlijk moe maar voldaan gaan we naar bed.

De dag erna is onze rustdag en dat is maar goed ook: het regent pijpenstelen. We hebben tot nut oe erg veel geluk gehad met het weer: droog op de dagen dat we lopen en minder goed als we een rustdag hebben en ons verplaatsen. Na onze late-checkout nemen we een taxi naar Pietralunga (bus kan ook, echter: gaat 1x per dag en doet er 2,5 uur over via een omweg in plaats van de 30 minuten in een taxi). We rijden dwars in de stromende regen door de bergen.

In Pietralunga verblijven we in “La Locanda del Borgo”, een rustiek landhuis met een allerhartelijkste eigenaar. Familiebezit, zo blijkt. We arriveren vlak voor einde lunchtijd en hij is zo aardig ons even naar het dorp te brengen zodat we daar kunnen lunchen. We lopen terug; het is inmiddels weer redelijk droog. De rest van de dag brengen we rustig door in het hotel, we kunnen er ook ons diner gebruiken. De enige andere gasten zijn de Amerikaanse groep die we een aantal dagen geleden ook al tegen kwamen.

Vidlets van vandaag:
https://youtu.be/Urk-wRryGds
http://alturl.com/fnuon
https://youtu.be/8oUKSy3llwk
https://youtu.be/kWLlXafpQWw
https://youtu.be/oEndjBDCKYg

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Maar hopen dat het weer goed blijft op jullie verdere tocht.Succes.!!

els overbeeke 2018-04-10 09:07:49

Het is toch een prachtig landschap! Hoe doen jullie dat met de bagage? Leuk om jullie te volgen.

Marian 2018-04-10 09:15:02

@Els: dank! @Marian: de bagage wordt voor ons vervoerd. Dat is luxe. Op de camino's in Spanje die we hebben we gelopen was dat eenvoudig (en goedkoop) want er zijn daar veel bedrijven die de hele rit voor je regelen; je hebt er verder geen omkijken naar. Hier is dat niet omdat deze camino veel minder populair en bekend is. Maar wat blijkt: bij vrijwel elk hotel is er wel iemand die een neefje of een broertje of wie dan ook heeft met wat tijd omhanden, dus zo gaat het ook. Kost iets meer dan in Spanje (maar vrijwel alles is iets duurder), maar er was zelfs een iemand die het gratis deed. Erg aardig!

nico-plat 2018-04-10 16:01:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.