Funchal

Portugal, Funchal

Vanuit de grootste plaats op Madeira, Funchal, loopt een kabelbaan de bergen in. Die eindigt bij weer een botanische tuin, maar is ook het beginpunt een prachtige wandeling. Helaas had hier de realiteit de papieren wandelgids ingehaald: al bij begin kwamen we erachter dat de wandeltocht was afgesloten vanwege het gevaar voor vallende stenen… Jammer maar helaas: geen wandeling hier dus.

Van de nood een deugd gemaakt. Terug met de kabelbaan (niet echt goedkoop, trouwens) en de plaats verkend. Eerst geluncht, met nu de laatste specialiteit van Madeira. Naast de eerder genoemde Espada com Banana (zwarte degenvis met banaan), de Espetada (vleespies) nu een “Bolo do Caco” (zie https://en.wikipedia.org/wiki/Bolodocaco) . Lijkt niet veel meer dan een broodje met knoflookboter, maar erg lekker. Zeg Ik: die helemaal niet van dit soort broodjes hou maar deze knapperig, niet te zwaar en smakelijk vind.

Daarna dwalen we wat door Funchal. Het is een prettige plaats, relaxed en met wat mooie plekken om te bekijken. We hebben er een fijne middag.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto's weer.

els overbeeke 2018-06-21 09:30:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.