De cactustuin en de groene grot

Spanje, Guatiza

We zetten de wekker niet meer en worden vanzelf rond 8, half 9 wakker. Zo rond half 10 dan ontbijt en om ongeveer half 11 de deur uit. Lekker relaxed, kortom.

Eerst brengen we een bezoek aan de Jardin de Cactus (https://royallanzarote.nl/bezienswaardigheden/jardin-de-cactus ), ontworpen door de kunstenaar César Manrique (https://nl.wikipedia.org/wiki/C %C3%A9sar_Manrique). Hij heeft veel invloed gehad op het behoud van de authenticiteit van het eiland, onder meer door het realiseren van een verbod op hoogbouw en het verbieden van reclames langs de weg. Ik lees dat hij omkwam bij een verkeersongeval nabij zijn huis en bedenk me dat dat misschien de reden is waarom er hier zoveel snelheidscamera’s langs de weg staan. Een bedenkelijk kantje heeft hij ook: hij vocht als vrijwilliger in de Spaanse Burgeroorlog aan de kant van Franco. Hoe dan ook: het eiland kent bijzonder veel prachtige creaties van zijn hand of visie, de cactustuin is er een van. En zeer de moeite van een bezoek waard, wat mij betreft.

Vervolgens bezoeken we de Cueva de los Verdes (https://royallanzarote.nl/bezienswaardigheden/cueva-de-los-verdes ). Anders dan de naam doet vermoeden is er niets groens aan deze lavagrot, de naam komt van de herdersfamilie die de grot rond 1946 ontdekt heeft. Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling van ongeveer drie kwartier door de grot, helaas met te veel mensen tegelijk. Daardoor is de gids soms moeilijk te volgen. Ik verdenk haar er bovendien van dat haar uitleg in het Spaans aanzienlijk uitgebreider is dan die in het Engels. Aan het einde van de tour kijk je ver in de diepte van de grot. Pas als de gids er een steentje in gooit wordt duidelijk dat het geen diepte is maar een (kunstmatig aangelegd) meertje. Ik stond er met mijn neus bovenop maar ik had het echt niet gezien, dat maakte de tocht toch de moeite waard….

Ik lees “Goede Mannen” van Arnon Grunberg.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Indrukwekkend.!

els overbeeke 2018-11-03 19:34:03

Prachtige foto's van de planten! ga zo door :) PS goede mannen ook een aanrader?

Leo 2018-11-04 18:04:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.