Relaxdag in Bologna

Italië, Bologna

Uitgeslapen vandaag, dat kon want geen lange wandeletappe meer voor de boeg. Het hotel bevalt hoewel het eigenlijk nergens in uitblinkt. Het diner gisteravond was wel prima om heel eerlijk te zijn. Er is wel een soort van “buzz” omdat Roger Waters gisteravond en vanavond een concert geeft in Bologna en hier schijnt te verblijven. De man heeft een wat dubieuze reputatie tegenwoordig, heb ik begrepen.

Na het ontbijt verkennen we de stad. Het oude historische centrum uitgezonderd is het hier, zeker in vergelijking met Florence, op een prettige manier relaxed druk. Veel jonge mensen en ook minder jonge mensen op straat die elk op hun eigen wijze met uiterlijk bezig zijn. Leuk om te zien.

We bezoeken museum “MAMbo” (http://www.mambo-bologna.org/ ) wat toch een hele prettige ervaring is met veel goede koffie na afloop. Bologna voelt goed aan, voor een dagje althans.

Lunch bij een verrassend goed Dimsum-restaurant vlakbij het hotel. Daarna relaxen in de hotelkamer. Goede dag kortom.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk even geen kilometers vreten.

Els 2023-04-22 18:37:39

Lijkt ons heerlijk zo'n relax dag. 👍

Gijs en Erna 2023-04-22 19:31:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.