Koningswandeling

Portugal, Madeira

Vandaag doen we de wandeling die iedereen gedaan moet hebben op Madeira: van de Pico do Arieiro naar de Pico Ruivo, de "Koningswandeling" genaamd. Het zijn de twee hoogste bergen op Madeira, toppen net boven de 1800 meter. En mooi, wonderschoon zelfs, maar ook zwaar, zeer zwaar. Veel stijl stijgen en ook veel stijl dalen. 750 meter hoogteverschil en vreemd genoeg voor die hoogte ook erg warm. We doen er zo'n 5 uur over (12 kilometer in afstand slechts!) en daarna zijn we ook redelijk kapot, maar wel voldaan. Wat was het mooi.

We komen van alles tegen onderweg: van mensen zoals wij, tot oudere mensen met een prima conditie die zonder problemen de route afleggen, tot zwaarlijvige menen die weliswaar met zware ademhaling toch omhoogkomen, tot twintigers die de berg niet oplopen maar gewoon oprennen. En ook mensen die het er gewoon heel moeilijk mee hebben, maar het toch gewoon doen.

Morgen een rustdag, met veel Margarita’s naast het zwembad, wat mij betreft.

Vidlets van vandaag:
https://youtu.be/WjzjM8XH7qk
https://youtu.be/upmqcj3EZ04
https://youtu.be/H_Nz8-eipVM
https://youtu.be/agak1Yuw2ws
https://youtu.be/1GFyV3kjNi8
https://youtu.be/4b3n4sOhXj4
https://youtu.be/u31vreKXgUQ

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wandeling geslaagd, foto's ook.

Anne 2018-06-22 06:55:50

Respect voor jullie!.! En wat een prachtige foto's.Ook voor ons genieten.

els overbeeke 2018-06-22 11:23:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.