Itálica

Spanje, Santiponce

Itálica (zie https://www.italicasevilla.org/en/ ) is een oude Romeinse stad in Spanje, ongeveer tien kilometer ten noordwesten van Sevilla. Het is een belangrijke bezienswaardigheid en we besluiten erheen te lopen, want waarom ook niet gewoon lopen. In totaal lopen we vandaag een kleine twintig kilometer. De route is niet echt mooi, ik zou hem wandelaars niet aanbevelen. Voor een groot gedeelte langs doorgaande wegen met aangrenzende industrieterreinen, of oninteressant landschap. Alleen de start in Sevilla zelf, het plaatsje Camas (https://nl.wikipedia.org/wiki/Camas_ (Spanje)) dat we passeren, en de plaats Santiponce (https://nl.wikipedia.org/wiki/Santiponce ) waaraan Itálica grenst, bieden wat lichtpuntjes in visueel opzicht. De route maakt overigens wel onderdeel uit van de “Via de la Plata” (https://www.santiago.nl/lopen-naar-santiago/looproutes-spanje/ ), een van de Camino-routes die naar Santiago de Compostella leiden, en waarvan we een aantal zelf al (deels) hebben gelopen. We herkennen de route aan de kenmerkende bewegwijzering met de Sint Jacobsschelp.

Itálica werd gesticht door Scipio Africanus in 206 BC als eerste Romeinse stad op het Iberisch Schiereiland. Itálica is tegenwoordig een archeologische site, en er zijn veel mozaïeken blootgelegd, die nu, naar ik inschat gerestaureerd, maar in ieder geval nog te zien zijn. Ze zijn hoe dan ook erg mooi. Het amfitheater is nog in relatief goede conditie, en kon oorspronkelijk ongeveer 25.000 toeschouwers herbergen. Best veel, eigenlijk. Ik lees dat het amfitheater zelfs als decor is gebruikt in “Game of Thrones”. Het complex is redelijk uitgestrekt, en vrijwel verlaten. Als we nog tien andere toeristen tegenkomen dan is dat veel. Overigens: veel bezienswaardigheden hier, ook musea ed. zijn gratis toegankelijk voor EU-burgers. Kijk: zo heb je nog eens wat aan je EU-lidmaatschap .

We lopen een stukje terug richting het klooster “San Isidoro del Campo” (https://www.juntadeandalucia.es/cultura/enclaves/enclave-monumental-san-isidoro-del-campo ). Dit klooster schijnt geweldig te zijn, maar helaas: het is gesloten. We nemen dan maar de bus terug naar Sevilla.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

heerlijk het dagelijkse reisverslag bij de ochtend koffie :)

Leo 2021-12-03 08:34:07

Weer fijn om te lezen en de mooie foto's te bekijken.!

Els 2021-12-03 09:57:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.