Neue Nationalgalerie

Duitsland, Berlin

Onze trips naar steden kennen zelden een strak omlijnd schema. En al helemaal niet dat we om 8 uur opstaan om vroeg eruit op te trekken, alles te zien, en pas rond 17 uur weer uitgeput in het hotel te belanden. Nee, we slapen uit en op ons gemak vetrekken we zodra we er zin in hebben. Alles tranquillo. Twee, hooguit drie globale "hoofddoelen" voor de dag, liefst alles lopend, en dan halverwege de middag terug in het hotel om te relaxen, te lezen, wat te drinken of anderszins (spa- of gymbezoek als dat kan), en daarna zien we wel weer.

Zo ook vandaag. Rond 10:30 uur vertrekken we uit het hotel. Het is prachtig weer: de zon schijnt, het is niet te warm. Ideaal wandelweer. Vanuit het hotel lopen we langs de Spree, passeren station Friedrichstraße, vervolgens de Reichstag (waar de vlag van de Unie trots wappert: zo hoort het!), brengen een bezoek aan het Holocaustmonument en het Monument voor de onder het nationaalsocialisme vervolgde homoseksuelen (https://berlijn-blog.nl/opening-homomonument-in-berlijn/), en lopen naar het park Großer Tiergarten .

De stad maakt een heel rustige indruk. Natuurlijk is het zondag dus alles hier is dicht maar toch. Bijna saai, in ieder geval een beetje tam en mat. Wel weids, de straten zijn breed en de trottoirs ook. Ik kan me de aantrekkingskracht voorstellen, de stad is zo groot, maar ik voel het zelf niet zo.

Vanuit het park naar de Neue Nationalgalerie , waar prachtig werk hangt (naast het feit dat het ook een geweldig gebouw is). Deze keer word ik het meest gegrepen door een video van Pipilotti Rist: "Ever is Over All" , zie hier voor de video zelf.

Daarna lopen we via een flinke omweg via de wijk Kreuzberg weer terug richting hotel waar we relaxen (toch weer zo'n 15 kilometer "in de benen" vandaag), een middagdutje doen en daarna een drankje doen in lounge. De avond staat in het teken van de finaleaflevering van "De Mol" België : wederom briljant!


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto’s met die prachtige blauwe lucht.

Els 2024-05-14 20:23:39

Nico en Michel weer geweldig, zoals altijd. Prachtige foto's, en inderdaad die mooie blauwe luchten.

Marianne Kuis 2024-05-15 08:30:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.