Santa Catalina: "A Royal Hideaway"

Spanje, Las Palmas de Gran Canaria

In de hoofdstad van het eiland, Las Palmas de Gran Canaria, permitteren we ons wat luxe met een vierdaags verblijf in het vijfsterrenhotel “Santa Catalina” (https://www.barcelo.com/es-es/santa-catalina-a-royal-hideaway-hotel/ ). Inderdaad; poepieluxe met alles erop-en-eraan. Onze kamer is prachtig en redelijk high-tech. En alles “doet het”. Dat is echt wel eens anders hoor, er is altijd wel wat: kapotte lamp, rare luchtjes, douche die niet goed werkt of niet door loopt, of waravan onduidelijk is hoe hij überhapt werkt, WC die blijft hangen, wel een balkon maar niet goed schoongemaakt en met spinnenwebben (vorige hotel), te harde bedden, kamer wordt niet of pas na aandringen schoongemaakt, nou noem maar op. Maar hier is alles goed. Da’s alvast fijn. De stijl is op de een of andere manier heel passend, beetje een eclectische mix van Jugenstil/art nouveau en koloniaal. De spa bij het hotel is echt ook heel fijn.

Overigens een leuk wistjedatje (bron: https://www.spanjevandaag.com/ ). De Canarische Eilanden bestaan uit acht bewoonde eilanden maar ook uit twee provincies, te weten Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas. Las Palmas bestaat uit de eilanden Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en La Graciosa met als provinciale hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. En dan heb je dus het Canarische Eiland La Palma, dat oorspronkelijk de naam San Miguel de La Palma had (bewoners heten palmeros en palmeras) met als hoofdstad Santa Cruz de La Palma (ook verwarrend wat betreft Tenerife) en dat ook wel ‘La Isla Bonita’ wordt genoemd. La Palma hoort samen met Tenerife, La Gomera en El Hierro bij de provincie Santa Cruz de Tenerife met als provinciale hoofdstad de gelijknamige stad Santa Cruz de Tenerife. Je hebt dus het eiland La Palma maar je hebt dus ook de provincie Las Palmas (zoals hierboven uitgelegd) en je hebt de provinciale hoofdstad en hoofdstad van Gran Canaria: Las Palmas de Gran Canaria. Om het nog verwarrender te maken heb je ook nog een Palma maar dat is verder weg en hoort niet bij de Canarische Eilanden. Palma is de hoofdstad van het Balearen eiland Mallorca en had vroeger de naam Palma de Mallorca. Dat werd echter in november 2016 officieel veranderd in Palma. Palma is de hoofdstad van het eiland Mallorca maar is tevens de provinciale hoofdstad van de Balearen eilanden.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dat kun je met recht een koninklijk verblijf noemen.

els 2022-01-22 20:30:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.