Salamanca

Spanje, Salamanca

Salamanca (https://spaansesteden.nl/salamanca.html ) is een plaats in het westen van Spanje, een levendige studentenstad en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie, welke weer onderdeel uitmaakt van de regio Castilië en León. Ik hoorde dat hier het puurste Spaans gesproken wordt, geen idee wat voor waarde ik daaraan moet hechten, ik weet eigenlijk ook niet zo goed waarom ik hierheen wilde, maar het moest gewoon.

Als we in Salamanca aankomen is het droog maar bewolkt. Niet zulk fijn weer als het de laatste dagen in Madrid was. Het hotel waar we verblijven is OK maar goedkoop en misschien daarom ook wel gehorig, ligt ook wat net buiten het centrum in een wat anonieme wijk, wat het minder aantrekkelijk maakt. Het personeel in het restaurant is erg vriendelijk en behulpzaam, dat scheelt. Het bed in de kamer is klein, veel te klein. Daardoor slapen we de eerste nacht slecht. Serieus probleem hoor, tip: als je een hotel zoekt in Spanje let hier dan op, want het gebeurt vaak. Heel naar.

Het “oude centrum” is werkelijk prachtig, ik heb helaas weinig goede foto’s gemaakt, de inspiratie ontbrak ook wel deze keer eerlijk gezegd, maar het centrum alleen al maakt een bezoek de moeite waard.

We bezochten het Domus Artium 2002 (DA2; http://domusartium2002.com/ ). Prachtige locatie, fantastisch gebouw (een voormalige gevangenis) maar helaas: tentoongesteld werk stelt teleur.

Ook bezochten we het “El Museo Art Nouveau y Art Déco” (https://www.museocasalis.org/nuevaweb/museo/museo-artes-decorativas ) en wat een aangename verrassing was dat zeg! Wat jammer dat ik daar geen foto’s mocht maken, maar google eens of bekijk https://www.youtube.com/watch?v=vM308sRipQE (wel weer 12 jaar geleden inmiddels). Ik heb dus ook braaf geen foto’s gemaakt. Maar wat was alles mooi, en zo mooi tentoongesteld. Met zorg. En smaak. Ook al hou je niet zo van art nouveau dan nog is dit museum alleen al de moeite van een bezoek aan Salamanca waard.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat grappig die bel,die voor de ober wil ook wel.ha ha.

Els 2022-12-30 22:34:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.