Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo en de kraterrand van de Bandama

Spanje, Las Palmas de Gran Canaria

Vandaag doen we twee kortere wandelingen. De eerste loopt door de Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo (http://www.jardincanario.org/ ), De tuin ligt in Tafira Alta, ongeveer zeven kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Las Palmas, nabij Santa Brígida. Deze tuin is erg groot, de wandeling beslaat slechts een gedeelte ervan. Deels tegen een steile helling gepositioneerd tref je hier de prachtigste planten aan, en dat terwijl er zelfs weinig in bloei staat momenteel. Zeer de moeite van een bezoek waard. We gebruiken de lunch in het restaurant van de tuin: asperges in tempura gebakken en een tartaar van tonijn en Quacemole. Beiden zien er wat onooglijk uit (ben helaas vergeten er foto's van te maken), maar het smaakt werkelijk super.

Daarna volgt de mooiste wandeling tot nu toe: een wandeling bovenlangs de kraterrand van de Bandama (https://nl.wikipedia.org/wiki/PicodeBandama). Met een geweldig uitzicht naar beide kanten, bijna surrealistisch om zo over de rand van een (ex)vulkaan te lopen. Het waait wel hard, maar dat doet het bijna overal hier.

's Avonds in het hotel is er een galadiner vanwege eerste kerstdag en dat is helemaal niet verkeerd. Heerlijk gegeten. Al met al een hele fijne dag.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Volgende keer niet vergeten om een foto van dat heerlijke eten te maken. Geniet ze

Marianne 2018-12-26 21:19:01

Wat is het er mooi.

els overbeeke. 2018-12-27 11:30:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.