Dijon

Frankrijk, Dijon

We hebben een aangename autorit van een kleine drie uur richting Dijon. Een spannend momentje: gaat de tolbadge die we hebben aangeschaft het doen of niet? Hebben we hem wel goed op de voorruit bevestigd? Is hij wel goed geactiveerd? Staan we dadelijk niet voor een gesloten slagboom met een rij van tien toeterende boze automobilisten achter ons? Toch spannend. Ergens na Metz naderen we de Péage en al onze angsten blijken niet uit te komen: met een lage snelheid van 30 km/uur naderen we de tolsluis en de badge geeft een geruststellend piepje af. Alles is goed. De slachtboom gaat open. We mogen doorrijden. Niets aan de hand, de techniek laat ons deze keer niet in de steek.

Aan het einde van de rit merken we echter dat de airco van de auto niet meer goed functioneert, dat wil zeggen: de lucht is nog wel koel maar wordt niet met enige kracht meer de auto ingeblazen. Bij aankomst in Dijon de Volvo-garage in Nederland gebeld, die een hypothese opstellen over de kachelweerstand die stuk zou zijn. Onderdeel moet (waarschijnlijk) vervangen worden door een plaatselijke Volvo-dealer, weer gedoe dus allemaal. Het zal allemaal wel, ik had me voorgenomen me over zo min mogelijk druk te maken in deze periode.

We verblijven wederom in een Accor-hotel: Hotel Mercure Dijon Centre Clemenceau (https://www.hotel-mercure-dijon.fr/ ). Waarom hebben hotels toch altijd van die vreemde tapijten? We krijgen een gratis kamer-upgrade dus alleen daarom al vinden we het een geweldig hotel. Het personeel is enorm vriendelijk, de kamer is prima, het zwembad is heerlijk (ben er 2x gaan zwemmen), en het eten niet uitmuntend maar op het terras zo verder bijzonder aangenaam. 's Middags een rondwandeling door de stad gemaakt: ook helemaal goed. Dijon is een erg aangenaam plaatsje.

De dag van vertrek is er ineens geen enkel probleem met de ventilatie van de auto meer, die werkt weer als een zonnetje. Zo zie je maar: niet te snel je ergens druk over maken.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Oké lekker onderweg. En je hebt gelijk eerst ademhalen en je dan pas echt druk maken ( als het nodig is)

Ank 2022-09-08 08:43:52

De auto heeft net als de mens op tijd rust nodig.Fijn om alles te lezen en de foto’s te zien.Geniet,,!!

Els 2022-09-08 09:05:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.