Precise Resort

Spanje, Cartaya

Na ons vertrek uit Fuengirola maken we een tussenstop in El Rompido, waar we een drietal nachten in het “Precise Resort” (https://www.precisehotels.com/en/elrompido ) verblijven. Het was niet zo dat we persé naar El Rompido wilden. De bedoeling was om naar het nabijgelegen Huelva te gaan, alleen kwam dit resort bij het zoeken naar een hotel naar boven als zijnde een vijfsterrenhotel voor een hele redelijke prijs, met een goede beoordeling.

En was het wat? Nou, buitenkant zag er niet heel bijzonder uit eerlijk gezegd, maar het interieur (receptie en kamers) wel. Er was een spa, altijd fijn (voor mij). Er was een gym, ook fijn (voor Michel). De bedden waren perfect, en het á la carte restaurant ook. De naastgelegen golfbaan was helemaal fijn als je golf speelt, en dat doen wij helaas niet. Maar daar komen dan wel drommen mensen op af, natuurlijk. En omdat het niet elke dag mooi weer was, en er WK-voetbal werd getoond op de TV in de bar, waren er veel mensen binnen die veel lawaai maakten en allemaal tegelijkertijd de buffetten besprongen die werden geserveerd in hetzelfde restaurant als waar je de á la carte maaltijden kon gebruiken. En een golfresort ligt meestal niet midden in de stad, dus je hebt weinig keuze anders dan gebruik te maken van de faciliteiten het restaurant, als het op eten aankomt. Kortom, toch wel een beetje te druk allemaal.

Wat betekent dat eigenlijk, een vijfsterrenhotel? Is dat synoniem voor luxe? Nee, het gaat er meer om welke services en faciliteiten worden geboden (hoewel je dat vaak als luxe kunt ervaren, natuurlijk). Zie bijvoorbeeld ook https://hotelsterren.nl/ en https://waarovernachtenin.nl/wat-betekenen-hotel-sterren/. Maar de invulling van de classificatie is niet uniform over landen en regio’s heen. Aan reviews van reizigers heb je ook niet altijd even veel, je vindt er bijna altijd wel eentje tussen die het hotel ogenschijnlijk direct diskwalificeert. En foto’s zijn vaak al helemaal onbetrouwbaar. Het vinden van een goed hotel zal altijd wel een beetje een gok blijven, denk ik. Misschien dat het enige goede criterium is: hoe duurder, hoe beter. Maar ja, iedereen wil wel eens een goede deal hebben, natuurlijk.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ziet er allemaal wel erg saai uit.

Anne 2022-12-07 15:53:46

Nog steeds mooi groen daar.

Els 2022-12-07 16:46:55

voor mij ook wat stijfjes aandoend (zei hij jaloers :) )

Leo 2022-12-08 18:03:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.