Hotel de France

Nederland, Rotterdam

De reis naar Schiphol is goed. De “Intercity Direct” brengt je in, wat is het, nog geen 25 minuten van Rotterdam Centraal naar Schiphol dus dat is goed te doen. We reizen met alleen handbagage (experiment: als dat voor één week voldoende is waarom dan ook niet drie weken of langer…), en dat scheelt tijd en deelname aan drukte bij de incheckbalie, en wachten bij de bagageband. Daarna wordt het minder: het is erg druk op Schiphol. Verder heeft British Airways een plekje gekregen in vertrekhal 3, en dat is niet de fijnste vertrekhal die er is: donkere benauwend belichting, lange wachtrijen voor de security en lange wachtrijen voor de paspoortcontrole. Want dat moet: het VK is niet lang meer lid van de EU maar ze waren ook al nooit een Schengenland. Wat doen ze zichzelf toch aan. Geen tijd meer voor de lounge, een vol vliegtuig, onze handbagage belandt ergens een paar rijen achter ons uit het zicht. Het gaat goed natuurlijk.

Op London Heathrow moeten we de bus nemen naar London Gatwick. De bus, die volgens de dienstregeling elke 10 minuten zou moeten rijden, is bijna een half uur te laat, en onderweg is er ook nog eens file. Na een uur en een kwartier arriveren we op Gatwick. De securitycheck bij Gatwick is gelukkig vlot, hoewel om duistere redenen ik weer eens mijn schoenen uit moet doen en een extra controle moet ondergaan, en Michel zijn koffer extra onderzocht wordt. Vervolgens blijkt de lounge vol, maar ter compensatie krijgen we 15 pond p.p. korting bij een restaurant om wat te eten. Want dat was inmiddels wel nodig (het eten, niet de korting, maar dat laatste is ook wel fijn nauurlijk).

Het vliegtuig dat ons van London Gatwick naar Jersey brengt blijft gezellig lang op de startbaan staan. Zo rond 17:00 uur landen we dan eindelijk op Jersey, en vanaf daar gaat het erg vlot en zijn we binnen no time in ons hotel: Hotel de France (https://www.defrance.co.uk/ ). Ik wil het punt toch maar nog eens maken: voor een plek die niet eens zo heel veel erg van waar wij wonen vandaan ligt ben je toch gewoon een lange, vermoeiende, weinig comfortabele dag onderweg. En zo druk, en zo veel mensen.

Het hotel is gelukkig een kleine oase, hoewel het een groot hotel is. En erg Brits. Onze kamer is prima, we eten een hapje, drinken een wijntje en we maken plannen voor de volgende dag.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Kun je niet rechtstreeks op Jersey vliegen?

els overbeeke 2019-09-01 19:49:53

Niet met een lijnvlucht vanuit Nederland. Ik meen dat Sunweb wel zoiets doet, maar dat zijn charters en (dus) seizoensafhankelijk.

nico-plat 2019-09-01 21:22:24

Aha,wist ik niet.Geniet volop en wat fijn dat we weer mogen meereizen.xx

els overbeeke 2019-09-01 21:34:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.