Catedral de Sevilla

Spanje, Sevilla

Wat ons eerder niet lukte maar nu wel: we bezoeken de kathedraal van Sevilla (https://www.catedraldesevilla.es/ ). Het is na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St Paul's Cathedral in Londen het grootste kerkgebouw van Europa en tevens het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. De Giralda klokkentoren van de kathedraal biedt een prachtig uitzicht over de stad. Indrukwekkend allemaal, dat moet gezegd. Een bezoek stond niet op mijn bucketlist, al was het alleen maar omdat ik geen bucketlist heb, maar als dat wel zo was kan het er nu van af. Maar eerlijk gezegd: het is een prachtig gebouw en zeer de moeite van een bezoek waard, zeker met de relatieve Corona-rust. Da’s dan wel weer een voordeel: toeristische trekpleisters zijn op dit moment een stuk rustiger dn normaal.

De rest van de dag besteden we aan het rondwandelen door de stad, een wijkje bezoeken dat we eerder al heel aangenaam vonden. Een drankje en een tapaatje. Genieten van de zon. Sevilla is een heerlijke stad. ’s Avonds eten we (wederom) bij restaurant “Becerrita” (https://www.becerrita.com/ ) bij ons om de hoek.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Prachtig!

Leo 2021-12-04 22:23:40

Ja, weer allemaal prachtig, Fijn hoor, geniet ervan.

Marianne kuis 2021-12-04 23:16:03

Veel werk die reisverslagen maar voor ons is het genieten. Echt prachtig.! x

Els 2021-12-05 10:48:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.