Bich Dong, Tam Coc en Hoa Lu

Vietnam, Truòng Yên

In Ninh Binh zijn er een aantal toeristische trekpleisters. Vandaag bezoeken we er een aantal, handig samengepakt in een tour die we regelen vanuit het hotel, met privéauto en privé gids. De gids spreekt prima Engels, weet veel te vertellen over alles wat we deze dag tegen komen, en de paar vragen die we stellen waar hij het antwoord toevallig niet op weet zoekt hij binnen de kortste keren uit.

Eerst maken we een wandeling van ruim anderhalf uur door de omgeving van Bich Dong, waarbij we ook een kleine, afgelegen pagode bezoeken, en vervolgens zoeken we Bich Dong (https://localvietnam.nl/blog/bich-dong-pagode/ ) zelf. Het is een complex(je) van drie pagoden, waarvan een deels is ingebouwd in een grot. Het geheel wordt "bewaakt" door een vrouwelijke monnik die daar al meer dan 30 jaar de scepter zwaait, zo begrijpen we.

We vervolgen onze tocht naar Tam Coc, een riviertje waar het gebruikelijks ie een boottocht te doen (https://localvietnam.nl/blog/tam-coc-ninh-binh-boottocht/ ). Inspannend is het niet, elk bootje wordt voortbewogen door een Vietnamees die met zijn of haar (meestal haar) voeten peddelt. Het is behoorlijk druk. Het tochtje duurt zo'n anderhalf uur en dat is eigenlijk net wat te lang naar mijn smaak. Wel een prachtig landschap, en na een tussenstop met bijbehorend klimmetje ook nog eens een prachtig uitzicht over de rivier.

We lunchen bij een lokaal eettentje naast de rivier en daar smaakt het eten prima natuurlijk, zelfs het geitenvlees dat we krijgen voorgeschoteld (ik ben nogal een conservatieve eter) gaat er goed in. Het is allemaal geen haute cuisine natuurlijk maar een lunch "fit for purpose".

Na de lunch volgt de laatste bezienswaardigheid: Hoa Lu (https://en.wikipedia.org/wiki/Hoa_Lu ), de voormalig hoofdstad van Vietnam, zo'n dikke duizend jaar geleden. Zoals je begrijpt: er is niet superveel meer van over.

Al met al best ene lange tour-dag, toch voor ene groot gedeelte de moeite waar dankzij onze onderhoudende gids. Na terugkomt in het hotel relaxen, zwemmen, en lekker eten.

Vidlets
https://youtu.be/zQ34zGoGcJY
https://youtu.be/nqQkbBBNPYw


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtige foto’s weer.Die natuur blijft verbazen.

Els 2023-12-15 14:59:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.