Menú del día (4)

Spanje, Fuengirola

Het zat vlak bij ons om de hoek. We hadden het al vaker gezien, maar telkens was het er druk, té druk. Maar gisteren hadden we geluk, er was een tafeltje vrij, zonder dat we moesten reserveren, want daar houden we niet van. Misschien kwam het doordat we vrij vroeg voor de lunch waren, zo rond half twee. In ieder geval, we schoven aan bij "La Esquinita" (https://www.facebook.com/laesquinita.losboliches ).

Je kunt er een menú del día voor €10,50 per persoon krijgen. Voor dat geld krijg je: voorafje (primero), hoofmaaltijd (segundo), toetje (postre), een (1) drankje (beber) en brood (pan). Natuurlijk was het heel simpel, en zag het er verder weinig bijzonder en nogal basic uit. Maar lekker! Alles was goed: de smaken waren goed, niets was te zout, de sausen romig en smaakvol, alles vers, en het vlees en de vis was waren zacht en niet taai. Ik begreep nu wel waarom het er zo druk was.

Om ons heen werd vrolijk gebeld (speakerphone: why?), de Spanjaarden spraken zoals gebruikelijk te luid met elkaar (temperament?), en in de de smalle straat raasde het zware verkeer onbekommerd langs ons. Het deerde ons allemaal niet.

Vandaag aten we er weer. De foto’s die je zit zijn een mix van beide dagen. Gisteren was ik overigens vergeten Michel’s voorafje te fotograferen en had ik zelf mijn soep al bijna op. Ach ja.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Dat is het goede leven,een mooie warme omgeving prettig gezelschap en heerlijk eten,wat wil een mens nog meer.

Els 2022-11-24 10:15:50

@Els: dat is het zeker, allemaal belangrijk en fijn!

nico-plat 2022-11-24 10:58:01

Heerlijk, zo'n eetverslag! Ik verheug me alweer op de volgende. Ziet er super goed uit. Eenvoudig maar kraakje vers.

Lizzy 2022-11-24 13:40:10

@Liz: ja, eenvoudig maar wel alles vers. Beter kan eigenlijk niet.

nico-plat 2022-11-25 20:18:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.