Somewhere from here to heaven

Spanje, Bilbao

Op maandag 2 januari is het voor ons museumdag in Bilbao. Het is 22-23 graden, de zon schijnt.

Natuurlijk beginnen we met het befaamde Guggenheim, waar ik vorig jaar ook al over schreef (https://www.pindat.com/pindata/user/nico-plat/2021-09-17), dat is fijn want dan kan ik doublures vermijden. Wat is fijn te vermelden ten opzichte van vorig jaar.

Ten eerste het kopen van online kaarten. Het was hier absoluut niet nodig om rijen bij de ingang te vermijden, want die waren er simpelweg niet. Niet bij de kaartverkoop zelf, en ook niet bij de ingang voor mensen die online een kaartje hadden gekocht. De prijs scheelt wel: €13 online, en €15 bij de kassa. Doe er mee wat je wilt.

Ten tweede: wat een fantastisch museum is het toch. Het gebouw zelf is mooi, ruim, en laat alle werken goed tot hun recht komen. Op deze maandagochtend is het relatief rustig. En dan nieuw/tijdelijke/ of anderszins werk dat eruit springt. Nou dat was toch vooral Francesco Clemente (https://bit.ly/3GfuTus ), met prachtig symbolisch werk, stijlvol en kleurrijk. Onbekend voor mij (ons, zelfs, Michel weet er veel meer van). Er was ook een nieuw kamertje van Yayoi Kusama, die kennen we allemaal wel inmiddels, heb er meerdere bezocht. Deze is recent werk (https://www.guggenheim-bilbao.eus/fr/exposition/yayoi-kusama ) maar viel een beetje tegen. Al met al breng je gemakkelijk een paar uur in het Guggenheim door, er is zo veel moois om naar te kijken. Echt, wat een geluk als hier woont en dit onder handbereik hebt.

We bezochten ook een tentoonstellingsruimte waar werk van de experimentele filmmaker Bruce Baillie (https://bit.ly/3vAUhpA ) te zien was: “Somewhere from here to heaven” (https://www.e-flux.com/announcements/498293/somewhere-from-here-to-heaven/ ). Voor de liefhebber, zullen we maar zeggen. Het gebouw waarin het werk werd vertoond was wel weer erg mooi.

Tenslotte gingen we naar het “Museo de Bellas Artes de Bilbao” (https://bilbaomuseoa.eus/en/home/ ), vanwege het schilderij van Francis Bacon dat zij in bezit hebben (https://www.francis-bacon.com/artworks/paintings/lying-figure-mirror ) en vanwege het werk van James Endsor (https://bit.ly/3Qmque0 ). Ook dit allemaal was gewoon de moeite waard. Wat een fijne dag.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk,die titel ook.

Els 2023-01-05 09:16:07

Mooie foto’s

Ank 2023-01-05 09:34:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.