Fish & chips

Jersey, Saint Lawrence

Het weer vandaag was regenachtig in het begin maar al vrij snel klaart het op, en het is wederom zonnig… We hebben geluk.

De routine lijkt te worden: we staan niet te vroeg maar ook niet te laat op. We ontbijten (goed ontbijt hier). We relaxen nog een half uurtje op de kamer. We lopen naar het busstation een kwartiertje hier vandaan. We nemen de bus en dan starten we de wandeling, meestal zo’n drie, drieënhalf uur lang.

Zo ook vandaag. De wandeling begint vandaag bij de Jersey War Tunnels (https://www.jerseywartunnels.com/ ). Een bekende attractie maar we bezoeken deze niet. Vanaf de tunnels een superwandeling. Wat is dit toch een prachtig eiland. Zo mooi! Afwisselend en gevarieerd, vandaag veel bos, “Green Lanes”, en heel rustig. Bomen die langs de stenen muurtjes langs de weg groeien en vervolgens over die weg heen elkaar aanraken.

Aan het einde van de tocht nemen we een taxi terug, want de volgende bus laat nog een uur op zich wachten. Dat vinden we wat te lang.

Terug in Saint Helier gebruiken we een zeer late lunch die uit Fish and Chips bestaat. Het schijnt dat de veredelde snackbar waar we dat doen hier beroemd om is: Hectors (https://www.tripadvisor.nl/RestaurantReview-g551613-d1511480-Reviews-HectorsFishChipRestaurant-StHelierJerseyChannelIslands.html)

Terug in het hotel relax ik weer in de Spa. Wat is dat toch heerlijk. Ik zal het later wat uitvoeriger beschrijven.

Die avond dineren we in het “fine dining” restaurant dat het hotel rijk is: Saffrons (https://www.saffronsjersey.com/ ). Ons advies: niet doen. Duur en onvoldoende kwaliteit.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto´s weer en alles is nog zo mooi groen daar.Echt genieten.

els overbeeke 2019-09-05 20:21:18

De tunnels, heel interessant verhaal. De moeite waard.

Anne 2019-09-06 07:53:26

En, hoe smaakte de fish and chips? Prachtig daar! En nog geen herfst (zoals hier). Mazzelaars!

Lizzy 2019-09-06 10:43:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.