Córdoba

Spanje, Córdoba

Córdoba ligt niet ver van Sevilla. We gaan er met de trein naar toe. Heen nemen we de hogesnelheidstrein en op de terugweg de sneltrein. Gek genoeg is het tijdsverschil tussen beiden te verwaarlozen: de hogesnelheidstrein doet er 40 minuten over en de sneltrein 45 minuten; de sneltrein haalt overigens een respectabele snelheid van ongeveer 250 km/uur. Volgens mij komt het geringe tijdsverschil doordat de hogesnelheidstrein vertrekt vanuit Cordoba op normaal spoor, en dan overschakelt op het hogesnelheidsspoor. Dat laatste kost veel tijd, ik weet niet waarom, maar kostbare minuten gaan verloren. Op het korte traject naar Córdoba wordt het tijdsverschil nauwelijks goedgemaakt. De sneltrein daarentegen rijdt de hele tijd op normaal spoor en was het hele traject goed op snelheid. Prijsverschil was er overigens niet of nauwelijks: ongeveer 22 euro enkele reis. Wil je meer weten over de treinreizen van Sevilla naar Córdoba? Lees dan https://www.spanjevoorjou.com/trein-sevilla-cordoba.html

In Córdoba is het fris, maar heerlijk zonnig. Ideaal. Gedurende de dag loopt de temperatuur langzaam op tot zeer aangenaam. De atmosfeer is en blijft prettig. Het is er erg rustig. Vandaag slagen we erin twee bezienswaardigheden te bezoeken. Naast het gebruikelijke rondsletteren en tapa’s eten, natuurlijk.

De eerste is de “Mezquita” (zie https://mezquita-catedraldecordoba.es/en/ en ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Mezquita ), waarvan de bouw begon in de achtste eeuw, eerst eeuwen lang diende als moskee, en die sinds 1236 de functie van kathedraal vervulde. Een prachtig gebouw en zeer de moeite van een bezoek waard. Zeker als het er relatief rustig is, zoals nu.

De tweede bezienswaardigheid is het “Palacio de Viana” (http://www.palaciodeviana.com/ ), een paleis(je) met als voornaamste trekpleister de patio’s. Twaalf in totaal. En die zijn stuk voor stuk ontzettend mooi. Op het moment dat wij ze bezoeken is er niemand anders, en het is heerlijk dit te zien, echt prachtig.

Eenmaal terug in Sevilla gebruiken we het avondeten; overigens al drie dagen achter elkaar in “Doña Encarna” (https://www.donaencarna.com/nuestra-carta/carta-en/ ), waar het eten heerlijk is, er altijd plek voor ons lijkt te zijn, en de obers vriendelijk zijn.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Muy agradable.!

Els. 2021-12-01 09:56:05

Heerlijk verslag weer, en dank voor de linkjes! , handig en erg leuk! mooie foto's ook!

Leo 2021-12-01 17:24:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.