Girona

Spanje, Girona

Van Montpellier rijden we naar Girona, onze eerste stop in Spanje zelf, en een stad die ik altijd al eens wilde bezoeken. Ik verwachtte direct na de grensovergang een tolweg, en de navigatie kondigt die ook vol verve aan, maar de poortjes zijn er niet meer en we kunnen ongehinderd doorrijden. Later zal blijken dat sinds vorig jaar op aantal wegen in Spanje niet langer tol wordt geheven, zie ook https://www.spanjevandaag.com/31/07/2021/deze-tolwegen-worden-vanaf-september-tolvrij-in-spanje-de-ap-7-en-de-ap-2/. Scheelt toch weer mooi €15,90.

In Girona verblijven we in hotel Palau de Bellavista (https://www.urhbellavistagironahotel.com/en/ ) en dat ziet er prima uit, erg designerig, dat wel, en helaas is de uitvoering van sommige onderdelen (ook op de kamers) wel een beetje aan de goedkope kant geweest. Jammer. Het zwembad is klein (erg klein) maar toch ook wel weer zo aangenaam dat ik er elke dag van ons verblijf enige tijd in doorbreng. Het restaurant is goed maar alleen voor het diner geopend. De ruimte waar het ontbijt wordt geserveerd is te krap en het ontbijt zelf behoorlijk duur, voor wat het is. Toch is het eindoordeel positief, en dat komt ook doordat het personeel enorm vriendelijk en behulpzaam is. Van de dame die de kamers schoonmaakt tot aan de (weer alleen) dames achter de receptie, die zelfs zo aardig zijn om mij een gratis een zaaltje ter beschikking te stellen op de dag dat ik daar een lange meeting (Engels voor vergadering :-) heb. Het hotel ligt op een heuveltje. Voordeel: het uitzicht is mooi. Nadeel: toch elke keer weer een vervelend klimmetje in de hitte bij terugkeer naar het hotel.

Girona zelf is een behoorlijk relaxte plek en plaats, met een prachtig middeleeuws, grotendeels behouden gedeelte, dat de laatste jaren ook beroemd werd omdat er een aantal afleveringen van “Game of Thrones” zijn opgenomen, zie https://www.gameofthronesspain.com/film-location/girona.php ). We brengen er de dagen rustig door, de stad verkennend, etend en drinkend, en we proberen te wennen aan de Spaanse eettijden, en de daarmee samenhangende openingstijden van de restaurants. Je kunt niet anders want buiten die tijden is er simpelweg niks te krijgen, tenzij je het een goed idee vindt om voortaan alleen nog maar bij McDonalds te eten.

Op de dag dat ik vergader bezoekt Michel het Dalí museum in Figueres (https://www.salvador-dali.org/en/museums/dali-theatre-museum-in-figueres/ ), niet zo’n succes begreep ik, en in dezelfde plaats het “Museu del Joguet” (speelgoedmuseum zeg maar, zie https://www.mjc.cat/en/ ): veel leuker en interessanter.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto’s weer.

Els 2022-09-16 17:56:24

Leuk jongens goed grregeld

Ank 2022-09-16 18:40:48

Ja, weer geweldig allemaal. Ben zelf ook die kant eens opgeweest. Maar hebben niet zulke mooie foto's. Veel genot nog vriendjes.

Marianne Kuis 2022-09-19 19:22:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.