Pontassieve - Consuma

Italië, Pontassieve

Bij het ontbijt raken we aan de praat met een Engelse jongen. Hij loopt dezelfde route als wij, maar dan wel helemaal tot aan Rome. Vandaag loopt hij, naast dezelfde etappe als wij, ook nog de etappe die wij morgen gaan doen.... Da's best veel, zeker als je bedenkt dat de etappe van vandaag als "moderate" staat vermeld in Sandy Brown's routegids "The Way of Sint Francis", en die van morgen als "difficult". Hij lijkt er niet mee te zitten. Wij dus ook maar niet.

Kort na vertrek houden we de routegids voor gezien. Gisteren bleken de GPS-tracks ruim voldoende om niet verdwaald te raken en dat blijkt vandaag ook zo te zijn. De routegids heeft natuurlijk nog wel meerwaarde voor de bezienswaardigheden die je onderweg tegen komt en die je anders wellicht zou missen. En dat gebeurt toch wel regelmatig.

De tocht van vandaag is ongeveer 22 kilometer lang, met een stijging van 1200 meter en een daling van een kleine 300 meter. Dat lijkt best pittig maar is in de praktijk toch goed te doen omdat de stijging zich over vrijwel de gehele lengte van de tocht uitsmeert. We vertrekken rond 8:30 en arriveren in Consuma om ongeveer 13:00 uur. Weinig gepousseerd onderweg maar dat moeten we de komende dagen toch wel meer doen, vinden we. Energiereep van vandaag is "Trek 'n Eat" (zie https://www.bever.nl/p/trek-n-eat-trekking-biscuits-hartkeks-meabd70002.html?channable=e11841.MjYxMzg2XzU4MDY&colour=5806&gclid=Cj0KCQjwqYfWBRDPARIsABjQRYyem8hTvTMsj86LfZfZEP-QGkOlmetzW-5NbrxNQ03qlD3HcdiUkEaAtyaEALwwcB), qua energiewaarde overeenkomstig met die van gisteren, alleen wel een stuk goedkoper maar minder smaakvol. Toch goed te doen, vind ik.

Na aankomst in Consuma lunchen we, natuurlijk met wat lokale goedkope Italiaanse wijn, in een lokaal restaurant. Ik eet spaghetti carbonara, Michel tortellini met Toscaanse ragout. Beide zijn... voortreffelijk! Ook echt heerlijk powerfood natuurlijk en we komen ervan bij. Zo'n wandeltocht kost toch een hoop energie.

Daarna zoeken we ons hotel op: het Miramonti hotel. Valt tegen, zwaar tegen. Er is denk ik wel beter te krijgen hier. Niet schoon, verouderde kamers. Alleen indirect buitenlicht. De eigenaar besluit op eigen houtje dat we, zodra hij ons heeft gezien, toch een kamer krijgen met twee aparte bedden in plaats van een bed voor twee personen. Niet dat ik er zo aan hecht maar dat iemand dat zo beslist zonder het gewoon te vragen vind ik niet van deze tijd. We zijn inmiddels te moe om te protesteren. 's Avonds eten we er toch, al was het alleen maar omdat we moe zijn en het hotel ongeveer een kilometer van het centrum ligt. Maar ook de avondmaaltijd is niet de moeite van het noemen waard, helaas (wel goedkoop: € 10,-).

Video's van vandaag:
https://youtu.be/rbTA5ZjPLX0
https://youtu.be/-xJoA7y0Pgs
https://youtu.be/t7qTs_Xm1D8
https://youtu.be/kkEM6ZfheH4

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Zo fijn om te lezen en de foto's te zien.We hopen dat het hotel en eten morgen beter is.Uiteindelijk is het vakantie dus lekker eten is ook belangrijk.Succes op jullie tochten.!

els overbeeke 2018-04-03 19:37:08

Volgens mij heeft Michel ravioli gegeten en geen tortellini.

anne 2018-04-03 20:31:40

Je hebt helemaal gelijk Anne! Ik haal al die pasta's altijd door elkaar :-)

Nico Plat 2018-04-03 21:30:18

Omgeving, eten en drinken zien er prima uit, veel plezier daar. En niet teveel E223 uit die powerbars eten, neem gewoon een extra glas wijn. En trek je niet teveel aan van die flauwe hotelbaas - die is net zo outdated als zijn eigen hotel. Snel door naar de volgende etappe.... caio! M+N+V

Marcel 2018-04-03 22:00:29

Hahaha, leuke reactie Marcel :)

nico-plat 2018-04-03 22:29:21

Stuk beter het hotel vandaag Els!

nico-plat 2018-04-04 09:03:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.