Torre del Oro

Spanje, Sevilla

Maandagen zijn meestal geen goede dagen als je in een stad op bezoek bent: veel bezienswaardigheden zijn gesloten. We laten ons daarom inspireren door Davey Womack, zie https://notjustatourist.com/a-quick-guide-seville-monday/?c=f0cfb884254d . Maar als je vier bezienswaardigheden op een dag wilt bezoeken dan worden dat er uiteindelijk één, hooguit twee. En de rest van de tijd, in ieder geval bij ons, besteed je aan rondwandelen, leuke, rustige wijkjes van de stad bezoeken, en hier en daar stoppen voor een hapje en een drankje. In dit geval komen we inderdaad niet verder dan de “Torre del Oro” (https://www.visitasevilla.es/en/monuments-and-culture/torre-del-oro ); nog niet eens de meest interessante van Davey’s lijst maar wel eentje met een geweldig uitzicht.

Qua eten ontdekken we vandaag de “Salmorejo” (https://www.soepen.be/salmorejo-koude-soep-uit-andalusie/ ). De soep lijkt wat op Gazpacho maar is dikker, en typisch zit er Iberico-ham in en gekookt ei. Erg lekker.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

heerlijk moment van de dag, even wegdromen naar zonnige oorden! dank!

Leo 2021-11-30 17:47:55

Eindelijk weer eens blauwe lucht te zien op de mooie foto's. Hier is het grauw en nat dus geniet daar maar.

Els 2021-11-30 18:43:43

Fijn, wandelen , kijken en lekker eten.

Marianne Kuis 2021-12-01 11:57:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.