Rome

Italië, Rome

Hoewel gisteren nog een officiële loopdag was blijkt de afstand tussen het Ibis in de buitenwijk Monte Sacro en ons volgende hotel naast het park Villa Borghese (https://nl.wikipedia.org/wiki/Villa_Borghese ) zo klein dat we besluiten wat kerken aan te doen, overigens ook een onderdeel van Sandy Brown’s guidebook. De eerste (Basilica San Lorenzo) is mooi en verlaten met een prachtige begraafplaats ernaast. Bij de tweede zijn strenge veiligheidsmaatregelen getroffen: daar hebben we geen trek in dus lopen we door naar ons 2e hotel in Rome. Daar relaxen we wat, doen een middagdutje en gaan ’s avonds lekker uit eten.

De tweede dag in Rome is een museumdag. Bij toeval stuiten we op de gelegenheidstentoonstelling van Sylvie Fleury: “Chaussures italiennes” (http://www.arte.it/calendario-arte/roma/mostra-sylvie-fleury-chaussures-italiennes-58927 ). Mooi werk en interessant voor wie haar kent. Daarna bezoeken we de tentoonstelling “Donne” in de Galleria d’Arte Moderna (http://www.galleriaartemodernaroma.it/ ). Dat valt wat tegen: persoonlijk vinbd ik aleen de portretten mooi. We besluiten de dag met een bezoek aan de Galleria Nazionale d’Arta Moderna (http://lagallerianazionale.com/ ), om de hoek bij ons hotel. Enorm groot, enorm veel te zien, maar vreselijk chaotisch gepresenteerd: alles door elkaar. Het museumresturant is wel weer enorm goed.

Daarna terug naar hotel, wat rusten, avondeten bij een lokaal restaurant.

Morgen naar huis.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Nico bedankt voor de mooie verhalen en foto's.We hebben er van genoten.

els overbeeke 2019-04-23 23:54:43

interessant verslag! mooie foto's ook weer deze keer! ik kijk uit naar de volgende trip!

Leo 2019-04-24 18:05:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.