Bilbao

Spanje, Bilbao

Op oudejaarsdag zijn we aangekomen in Bilbao en wederom verrast de stad: sprankelend, vrolijk, buzzy, relaxed, mooi. Het weer helpt mee: zonnig en met een heerlijke winterlucht, maar niet koud. We verblijven wederom in het Meliá, waar we vorig jaar ook verbleven (https://www.pindat.com/pindata/user/nico-plat/2021-09-14). Aangenaam, de atmosfeer is er prettig, de kamers ook, het eten in het restaurant goed.

Op nieuwjaarsdag maken we een stadswandeling van zo’n 13 kilometer, en bezoeken wijken die we vorig jaar hebben gemist. Wat een heerlijke stad is het, mooi, rustig (zal ook liggen aan het feit dat het nieuwjaarsdag is), en met dezelfde wintery breeze als gisteren.

Ik denk dat Sevilla en Bilbao toch wel mijn favoriete Spaanse steden zijn.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto’s.

Els 2023-01-03 19:34:38

Wat ziet de stad er schoon uit. Of lijkt dat maar zo?

Anne 2023-01-04 06:57:02

@Anne: de stad is over het algemeen zeer schoon, maar niet overal: in bepaalde wijken was het een stuk minder. Ik had wel de indruk dat ze in de ochtend van 1 januari druk zijn geweest met schoonmaken. Al deze foto's zijn op nieuwjaarsdag gemaakt.

nico-plat 2023-01-04 18:13:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.