Dénia

Spanje, Dénia

Vandaag bezoeken we Dénia, een uurtje rijden ten noorden van El Campello. Dénia is een Spaanse gemeente, vissersplaats en badplaats aan de Costa Blanca, en ligt ten noorden van Benidorm. Dénia telt 41.465 inwoners op een oppervlakte van 66 km² (https://nl.wikipedia.org/wiki/Denia ). Reden: we zijn al voorzichtig op zoek naar een volgende plek voor ons verblijf van ruwweg een maand na El Campello, en Dénia is kandidaat: het klimaat (natuurlijk), het is er groen, en wat groter dan EL Campello, dus een wat ruimere keuze aan voorzieningen. Het is misschien een beetje tegen intuïtief omdat het ten noorden van El Campello ligt, terwijl je zou verwachten dat we richting zuiden zouden trekken. Maar dat laatste gebeurt zeker nog wel en het klimaat in Dénia is in oktober/november nog goed over het algemeen. Wel wat meer regen. Maar ja.

Wat Dénia natuurlijk ook een plek in ons nationaal geheugen heeft gegeven is het feit dat onze one-of-a-kind showmaster Willem Ruys (https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Ruis ) hier op 4 augustus 1986 op zijn vakantie-adres overleed. Wie weet niet meer waar hij was op die dag?

Na aankomst valt onmiddellijk de gemoedelijke sfeer op, maar met een vrolijke “buzz” op straat. De vibes hier zijn goed. We gebruiken een koffietje in relaxmodus, en daarna bezoeken we de lokale attractie: het kasteel. Zo heb je overal wel wat: een bijzondere kerk, een al dien niet scheve toren, een vreemd anker dat uit het water steekt, een oude grot, een verstoft museum, etc. Hier is het een kasteel (ruïne, meer). Zie voor een beschrijving https://www.denia.com/nl/castillo/. Het grootste pluspunt van het kasteel is dat het op een heuvel(tje) ligt en zo een mooi uitzicht biedt over de stad. Zo zien we ook de wijken waar zich leuke appartementen lijken te bevinden.

Na ons kasteelbezoek wandelen we wat verder rond, meer langs de waterkant, en gebruiken een menú del día (zie https://www.pindat.com/pindata/user/nico-plat/2022-09-21). Daarna zakken we weer af richting El Campello. Zoals inmiddels gebruikelijk eindigt de dag in het zwembad, en daarna koken we deze keer zelf in plaats van uit eten te gaan.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto’s.Lijkt me leuk daar.

Els 2022-09-24 21:41:55

Nico, de wikipedia verwijzing naar de plaats Denia verwijst alleen naar de verschillen betekenissen die de letter D kan hebben. Ook interessant trouwens.

Anne 2022-09-27 07:52:34

Correctie op bovenstaand bericht: verschillen moet zijn: verschillende.

Anne 2022-09-27 08:08:24

@Anne: ja dat kwam door het gebruik van "vreemde tekens" in de URL, dat gaat bij pindat wel vaker fout. De URL die er nu staat verwijdt gewoon naar de pagina over Dénia.

nico-plat 2022-09-27 09:43:30

Gracias Nico.

Anne 2022-09-27 14:19:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.