Terug naar Honolulu

Verenigde Staten, Honolulu

We are back!!!! Terug in Honolulu. Niet in het hotel waar we begonnen deze vakantie maar eentje net buiten de luchthaven.
We kunnen morgen nog de hele dag doorbrengen in Honolulu. Niet dat nu iedereen daarop zit te wachten maar zo is nu eenmaal het vliegschema.

Vanmorgen ben ik met Jelle en Milou naar het Hulihe'e Palace gewandeld en hebben we dat bekeken.
Ooit was dit een favoriet vakantiehuis van Hawaiiaanse royalty's, nu is het een museum met Victoriaanse meubels en kunst uit het tijdperk van koning Kalakaua en koningin Kapiolani. Het is gebouwd in de jaren 1830 van inheemse lavasteen, koraalkalkmortel en koa- en ohia-hout. Het paleis met twee verdiepingen ligt in het hart van Kona, ooit de hoofdstad van het koninkrijk Hawaï.

Prinses Ruth Keʻelikōlani, geboren in 1826, werd zes jaar na de komst van de eerste missionarissen geboren en bleef trouw aan haar geboortecultuur.
Ze weigerde Engels te spreken ondanks dat ze vloeiend was en dwong buitenlanders om in het Hawaïaans of via een vertaler met haar te praten.
Ze koos ervoor om in een grashut te wonen in plaats van in haar westelijke paleis en bleef haar Hawaiiaanse goden eren.
De vulkaan Mauna Loa barstte uit in 1880 en bedreigde de stad Hilo. Prinses Ruth werd uit O'ahu geroepen om te helpen.
Ze liep naar de rand van de lavastroom toen ze op het eiland aankwam om haar vuurgod Pele te prijzen.
Haar aanbod omvatte gebeden, rode zakdoeken en brandy.
En de volgende dag stopte de lavastroom.
Haar neus is opvallend...ik lig in een deuk als ik de kamer waar het portret van haar hangt binnen kom met Jelle en die roept: Daar hebben we de Mona Lisa van Hawaii.
Ik lees nu op internet dat haar leven ook heel tragisch was met een aantal overleden kinderen.

Captain James Cook, de zeevaarder, heeft Hawaii 'ontdekt' in 1778 en in kaart gebracht. Hij gaf de eilandengroep de naam Sandwich eilanden.... Nou ja....zulke mooie eilanden en dan de naam boterham eilanden uitkiezen. Had hij geen fantasie? Zat hij net aan een broodje en dacht zo noem ik deze plaats maar... Ruim 100 jaar later werd de naam Hawaii.

Nog even over de markt...zien we nog iets wat we niet eerder gezien hebben?
Jazeker!!!!
Iemand interesse in een kikker-tasje? Compleet met ritssluiting.
Omg, wie wil dit, waarom? Welke idioot bedenkt dit? Sprakeloos...

Om 16 uur rijdt Michaela met haar bus en aanhanger voor en brengt zij ons naar de dichtbijgelegen luchthaven. We stijgen net voor de zonsondergang op.
Het is weer kort, net een busrit, en we zijn er. We hebben instructies waar we op een hotel shuttle bus kunnen stappen. Michaela is achtergebleven op Big Island.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Bedankt voor mooie verslagen.goede thuisreis

Riet van munster. 2022-09-04 12:13:14

Wat goed dat jullie zelf nog lekker op pad zijn gegaan!!! En um dat kikker tasje....... ik sluit me volledig aan bij jouw commentaar! Het was weer prachtig om alle belevenissen te mogen volgen!! Ik wens je een goede terug reis!! Stay safe en relax😘

Anneke 2022-09-04 13:20:24

Nog één dag en dan terug naar Nederland. Wat een prachtige reis was dit. Wederom genoten van alle verslagen en een prettige laatste dag gewenst en goede thuisvlucht. Lieve groet

Anniek 2022-09-04 19:39:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.