Olá Faial

Portugal, Horta

Vandaag was het dus tijd om ons te verplaatsen naar het eiland Faial.
Om 7 uur hebben we de Hyundai ingeleverd en de koffers ingecheckt. Op het vliegveld een ontbijtje genuttigd.

Ons vliegtuig is een propeller waar 80 mensen in kunnen. Bijna vol nog zo te zien.
Een maf gezicht als het landingsgestel naast je raam uitklapt. We maken een tussenstop op Faial en met iets meer dan de helft vliegt het vliegtuig verder naar het eiland Flores. Op de foto die Leonie uit het vliegtuigraam neemt zien we ons hotel (bij rose pijltje zie je het zwembad).
Onze koffers komen snel en dan de nieuwe auto ophalen. Die moet blijkbaar nog ingeleverd worden, we moeten wachten.
Maar na drie kwartier totaal, de vlucht duurde 50 minuten dus net wat langer..., is onze Nissan Micra daar. Bij het verlaten van het vliegveldterrein zie ik dat het lichtje van de bandenspanning blijft branden dus...terug. Oké blijkt een reset probleem te zijn, de banden zijn in orde.

Bij ons hotel in Horta kunnen we meteen al inchecken, dat is wel heel fijn! Helaas geen uitzicht op zee, en het eiland Pico, maar we kijken landinwaarts. Wel een lekker balkonnetje met zitje en de kamer is prima.

Even een kleine verkenningronde gedaan over het complex. Bij de haven bij Naturalist whale watching informatie ingewonnen over de walvistochten die ze aanbieden. Ons opgegeven voor een tour voor morgenochtend. Later lezen we op het internet dat het de nr.1 aanbieder is hier.
Je schijnt veel uitleg te krijgen en ze hebben spotters dus je gaat alleen op pad als de zoogdieren gezien zijn. Benieuwd, heb er zin in. O ja, eet geen yoghurt, ei of melkprodukt van tevoren...We nemen wel een reistabletje in tegen zeeziekte.

De middag hebben we lekker bij het zwembad doorgebracht. Was wel wat bewolkt en het zonnetje kwam laat maar erg lekker. Wel wennen dat het zwembad geen natuurlijke warmwaterbron is... nu was het een temperatuur waar je bij moet doorkomen.
Het eiland Pico, met de Pico vulkaan, laat zich niet helemaal zien.

Vanavond gaan we bij een restaurant eten wat goed staat aangeschreven op Tripadvisor, veel streekgerechten. Met recente reviews dus die bestaat vast nog wel.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Prettig even een rustdag, zwembad ziet er prima en uitnodigrnd uit. Waren de streekgerechten nog smakelijk? Lieve groet, Ellen

Ellen 2019-08-29 09:10:49

Lekker zwembad zo te zien.Een kalme dag.Lekker gegeten? En een goed bed?MAM

Rie Brouwer. 2019-08-29 11:42:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.