Busreis naar Chitwan

Nepal, Sauraha Rd

Na een curd met muesli ontbijt verlaten we Pokhara. Dag koe, dag haan.

Een lange busrit staat ons te wachten. Wederom is het aantal km niet veel maar de infrastructuur is hier gewoon niet optimaal. Vaak is ook nu de weg weg. Soms zijn ze er dan aan het werk maar vaak ook niet.
We maken twee stops, 1 keer om te plassen en 1 keer om over een hangbrug te lopen over de kali kholarivier. Onder bij het water lijkt wel een soort strand. Een man is daar zijn muilezels met zakken zand aan het bepakken. Even later gaat hij met de ezels de brug oversteken. Allemaal even aan de kant dus.

Om 14.15 bereiken we Chitwan. Het nationale park bestaat sinds 1973. Het park heeft een van de laatste populaties Indische neushoorns, Bengaalse tijgers en lippenberen. Ook damherten, apen en wilde olifanten. Morgen gaan we er vast een aantal van zien. We kunnen hier drie excursies doen en wij doen ze ook alledrie.

Het 'resorts' ziet er erg leuk uit. We zitten allemaal in een bungalow. Als eerste valt de klamboe op, oei muggen hier dus ook smeren.
We lunchen aan de late kant (15.30 uur) en tja dan smaakt alles lekker.

Daarna verzamelen we voor een korte wandeling aan de rand van het park.
We komen bij een olifanten opvang. Aargh er is een kleintje van vier maanden.
We zien ook hier hoe ze eten klaarmaken voor de olifanten. Riet als een pakketje gevouwen met daarin rijst.
Verderop is de rivier de grens met het park. Mooi de zonsondergang. Onze gids van hier heeft haviksogen, aan de overkant spot hij 2 vogels. Ik zie ze door mijn camera. De krokodil verderop zien we wel goed.
Belooft alvast veel goeds voor morgen!

Straks eten we hier van een lopend buffet. En dan vannacht toch maar voor de zekerheid onder de klamboe.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Weer een avontuurlijke dag en morgen veel flora en fauna. Leuk! Mooie foto van moeder en kind olifant. Hier vandaag een nogal grauwe dag met nu en dan beetje miezerregen. We zijn benieuwd welke dieren jullie morgen spotten. Voorzichtig met de steekbeesten, zowel overdag als 's-nachts! Geen bijzondere post op nummer 103; planten staan er (nog) goed bij. ♥ uit Schiedam.

Ouders van Roos. 2013-11-24 16:31:11

Was weer een echte vakantie dag.Erg mooie foto s.Morgen nog eens dunnetjes over beesten kijken.Zijn bij Huib en Els geweest,soto gegeten.gezellig en lekker!Waren rond half 10 bij Lizzy,ze had haast niets gegeten.Wacht beslist op het stokje.Nou tot morgen hopelijk. liefs van p m xxx

Pap Mam 2013-11-24 21:58:11

Heel prettig dat ik mijn plekje niet hoef af te staan , áltijd weer spannend. ♥ je jef Nog veel plezier

jef 2013-11-25 09:38:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.