Zonsopkomst en trekking

Nepal, Pokhara

Om 4.15 uur opgestaan en om 5 uur reden we weg. Doel de zonsopkomst bij Sarangkot die daar de sneeuw op de bergen van het Annapurna massief oranje doet kleuren.
Prachtig op tijd waren we en de lucht helder. Heel indrukwekkend om te zien.

Hierna een ontbijtje (pannenkoek, goede bodem voor de trekking) dan gaan we om 8.15 uur lopen.
Ieder houdt zijn eigen tempo aan maar wacht na een tijdje wel op elkaar.
Mooie vergezichten op het Phewameer en de bergen natuurlijk. We lopen langs enkele bergdorpjes waar het leven van alledag plaatsvind. Heb weer mooie foto's geschoten.
Veel kindertjes die langs lopen en ons groeten, namaste, op weg naar school. Iedere dag die berg af en weer op .....
Prakash (de gids) had tijden doorgegeven die niet echt blijken te kloppen. Een half uur klimmen en dan 3,5 uur dalen. ECHT NIET! Was twee uur klimmen daarna wat vals plat stukken en af en toe dalen en klimmen en het laatste kwartier dalen. Als hij van tevoren dit had gemeld waren er vast een aantal mensen niet meegegaan. Was best pittig hoor, voelde ook, ondanks ingelopen schoenen, een blaar. Roos ook. Blij dat we het eindpunt bereikten.

Na een lekker broodje voor de lunch zijn we naar het meer gewandeld maar eigenlijk hadden we genoeg gelopen. Op een bankje hebben we heerlijk zitten lezen.

Nu zijn we weer op onze kamer. Douchen ( meer kans op warm water nu dan als je later gaat) en verder wat rommelen. Het is hier echt het platteland...onder ons raam ligt een koe die af en toe klagend loeit...ook een haan vindt het alle uren van de dag nodig te kraaien...

Voor morgen hebben we zelf een programma bedacht. In ieder geval vanavond eerst niet zo laat slapen.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Pittige wandeling dus, maar jullie hebben het toch maar volbracht. Mooie foto's. Alle goeds.

Riet van Munster 2013-11-22 13:20:22

Schitterend foto van de zonsopkomst. Weer heel wat gezien, loop die afstanden in gedachten wel met jullie mee!

Tante Henny 2013-11-22 14:08:08

Leuk verslag van de reis tot zover en mooie foto's .Het eten is goed begrijp ik ,dus oppassen met je gewicht .Hoe is de temperatuur? .Groetjes

Ronald 2013-11-22 14:33:10

Prachtige foto's!!! Leuk om te lezen wat jullie allemaal ondernemen!! Heel veel plezier nog!!!!!!!!! Groetjes!

Nellie Spelt 2013-11-22 15:19:10

Wat een mooie foto s,wat zal het weer een prachtig dik album worden.Wat zal je moe zijn,na zulk geklim,en dalen valt ook niet mee.Lekker slapen,en morgen kalmpjes aan.Groet en xxxx van ons.

Pap Mam 2013-11-22 15:31:20

Iedere keer weer verrassende ervaringen! Zijn de 'oorlogsverwondingen' van Annemarie al een beetje geheeld? Nu die koe in de buurt is: een koeienvlaai schijnt ook te helpen. (Alleen moet je dan even wennen aan de bijbehorende vliegen.) Prachtige foto's! En nog veel moois voor de boeg. Kus voor beiden.

Ma& pa van Roos. 2013-11-22 18:00:51

Een mooi verslag van een mooie dag, wel vermoeiend die lange wandeling, die blaren nemen jullie dan maar op de koop toe. Deze Nepalese ervaring neemt niemand jullie meer af! En dan is het wel prettig om de volgende dag je eigen plan te kunnen trekken. Zal ongetwijfeld weer een avontuurlijk verslag gaan worden. Kukelekuu !!

Jan Willem 2013-11-22 21:22:18

Mooie dag schatteke! Hoe is het met je oog en hand? Hoop geen last meer. Heb papa gesproken en moest je hartelijk groeten. Dikke kussen, je jef

jef 2013-11-23 15:18:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.