It giet oan

Nederland, Leeuwarden

Na een jaar geen vakantie werd het wel weer eens tijd om te reizen! Na een paar annuleringen kwamen we nu uit op een mini-vakantie in eigen land.
Niet de USA of de Provence maar Friesland. Een wereldreis door Friesland, veel te kort tijd natuurlijk maar we gaan een poging doen om Friesland te leren kennen.

We hebben afgesproken in Stiens, voor ons beide, uit Heemskerk en uit Deventer, is het even ver rijden. We lunchen lekker in restaurant De Smalle Brug. Mosterdsoepje, geitenkaaskroketjes, warme rollade...
Dan door naar Alde Leie, ligt in de buurt.
Een hartelijke ontvangst door de uitbaatster van de b&b. En wat een leuke plek, aan dat riviertje (aan de elfstedentochtroute). Ons appartement is heel erg leuk. Lekker ruim, gezellig ingericht. We gaan vannacht slapen in een bedstee.

We zetten onze spulletjes binnen en gaan meteen op pad. Met één auto rijden we richting Dokkum. Door het weidse Friese landschap, langs Fries stamboekvee, mooie Friese boerderijen, prachtige Hollandse luchten. The Outback van Australië in Nederland. Is Nederland vol? Nou echt niet, hier niet.

Dokkum is een van oorsprong vestingstad. We lopen een rondje om het bolwerk. Er staan nog twee molens. Het oude stadje is gezellig, plantenbakken aan de brugleuningen, het keerpunt van de elfstedentocht. Corinne wordt aangesproken en gevraagd of ze met de auto is en om in een pijpje te blazen, een alcoholtest. Ze heeft nog nooit een test gehad dus ja ze blaast en krijgt een BOB sleutelhanger. Geen idee verder waar dit onderzoekje voor was.

We vinden het nog te vroeg om hier te avondeten dus stappen weer in de auto.
Onze Friese wereldreis krijgt weer een vinkje. Stonehenge in Friesland ipv Engeland. Een grote verzameling zwerfkeien die in de ijstijd door gletsjers mee werden gevoerd uit Scandinavië en in Friesland terecht zijn gekomen.
Er is onderzocht waar elke steen vandaan komt en zo zijn ze in de plattegrond van Scandinavië neergelegd.

We zijn echt in Friesland, zoveel achternamen eindigen hier op een A.
Terpstra, Sonnema, Talsma, Bergsma, Jansma, Dijkstra, Postma...

Even hilarisch en tranen van het lachen als ik de uitbaatster van onze B&B in de auto ineens Stienke noem.
Corinne reageert heel droog met ze heet Nienke, we waren eerder in Stiens...

In St.Annaparochie hebben we bij de Struverij een zalige struuf gegeten. Locatie een oude kerk waar nu een pannenkoekrestaurant in is gevestigd. En de pannenkoek is hier een struuf.
Beide gaan we voor de Mexicaanse variant, we zijn per slot van rekening op wereldreis in Friesland.

Om 20 uur zijn we terug op ons honk in Alde Leie. Fijn samen naar Wie is de Mol? zitten kijken en voor morgen nieuwe plannetjes gesmeed.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Dat is ook wel eens tijd om eigen land te bekijken.Wij Aimee,Ariadne en ik zijn dit keer naar Ameland ge weest

Riet van Munster 2020-09-06 08:48:46

Startschot gegeven, we reizen dit keer mee in eigen land. Ja ons wolkendek is prachtig en staan we om bekend.

Henny 2020-09-06 08:52:39

Super leuk om te lezen!!!

Audry 2020-09-06 12:19:47

Het wemelt van de fotogenieke plekjes, dit is uit in eigen land in optima forma. Waarom de wereld over reizen als deze andere wereld vol van gemoedelijkheid zo dichtbij ligt..?

Jan Willem 2020-09-06 13:44:03

leuk om te lezen, Annemarie. Jullie gaan toch nog wel fierljeppen he?

Joke 2020-09-06 15:21:05

Hé Annemarie, Toerist in je eigen land, ook Nederland is mooi. Heel plezant om weer te lezen wat je allemaal doet en meemaakt. We lezen weer graag je verhalen. Dikke kussen uit België van ons allemaal.

Ellen 2020-09-06 18:22:08

Wat leuk weer om te lezen hoe jullie rondreizen. Friesland is mooi zeg....wat een schattige pittoreske dorpjes en wat is Dokkum prachtig. En zo dichtbij huis.... Lijkt heel gemoedelijk, ontspannen en gezellig. Heel veel plezier nog!

Greta 2020-09-06 18:52:39

Gisteren was ik de eerste die schreef,poosje later keek ik wie er ook wat te vertellen had. toen was ik weggeveegt.Jammer!!! Ben net thuis bij poesjes geweest . komen bij me zitten eten goed alles op.Geniet nog,het is zo om.Liefs mam.

Rie Brouwer 2020-09-07 09:42:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.