We reizen verder

Nepal, Pokhara

Legio mogelijkheden in Kathmandu om bijna je nek te breken zijn er. Stoepen, als die er al zijn, en de straat zitten vol gaten en diepe goten. Gisteravond was het mijn beurt om ter aarde te storten. Kon net niet voorkomen dat mijn hoofd het plaveisel raakte helaas. Mijn bril kreeg een dreun, bij een hoek nu verbogen waardoor het pootje uitstaat. Gelukkig kan ik hem wel gewoon dragen. Linkerhand voelt wat beurs en ik kreeg een ei onder mijn wenkbrauw...ach ja een blauw oog nu maar valt niet zo op doordat bril ervoor zit. Maar genoeg over mij nu, ik heb een hard hoofd gelukkig dat wat kan hebben.
Het avondeten was anders weer heerlijk gisteren, gyakok (soort fondue met groenten en vlees in een bouillon).

Vanmorgen zijn we uit Kathmandu vertrokken voor een lange rit naar Pokhara. We blijven hier drie nachten. De reisafstand was 200 km maar door de weg door de bergen en het slechte wegdek hebben we er 7 uur over gedaan. Inclusief twee korte (plas) stops en lunchbreak.
Een lange dag dus maar echt niet saai door alles wat je onderweg ziet. Ik zal even proberen een plaatje voor jullie te schetsen.

Maandag is geen wasdag hier maar alle dagen zijn dat. Overal hangt wel wasgoed te wapperen.
De meeste huizen hebben geen waterleiding. In elk plaatsje dat we passeren staat een waterkraan langs de weg.Hier omheen steevast een aantal mensen. Kleine kinderen in hun blootje worden er gewassen, een andere vrouw wast haar lange haar, haar buurvrouw doet er de afwas, weer een ander is er kleren aan het wassen.
De dorpen zijn kleurig, veel reclame uitingen zijn op de muren geschilderd. Vooral van de biermerken Tuborg, San Miguel en Oranjeboom (?) Sommige dorpen lijken wel gesponsord te worden haha. Veel mensen zie ik op kleedjes zitten, geen idee wat ze doen...wachten ze ergens op, moeten ze niet werken verder?
We rijden langs veel rijstvelden. Hier wordt er wel volop gewerkt. Sommigen hebben koeien om het land mee te ploegen.
De schoolkinderen lopen in uniform, verschillende per school. Ziet er netjes uit, ze worden vaak per schoolbus opgehaald.
We rijden over een hoge brug en in de diepte zie ik een vrouw zitten die al haar wasgoed net heeft gewassen in de rivier en nu alles heeft uitgespreid over stenen naast het water. Nu wachten tot het droog wordt. Ziet er kleurig uit zo van boven.
Langs de weg lopen regelmatig mensen met van alles te sjouwen. Grote bossen hooi, een maf gezicht dan zie je alleen nog hun beentjes: wandelde hooibergen.
Dit alles met op de achtergrond hoge bergen, een rivier waar je goed in kan raften, en boven dit alles uit de witte toppen van enkele bergen van de Himalaya.

Pokhara ligt aan het Phewameer. Ons hotel ligt op een paar minuten lopen ervan.
Ons avondeten nuttigen we bij een uitstekende Italiaan. Een pizza met yak-kaas, pesto, tomaat en walnoot. Lekker!

Vandaag geen foto's bij mijn verhaaltje. Morgen vast wel. We gaan een trekking doen, vertrekken al om 5 uur ( oeps). Hopelijk genieten van de zonsopkomst op de bergen bij Sarangkot.



Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Ach mijn zoetje wat een lelijke val. Ben in hcmc en ben helemaal bijgelezen met je avonturen. Zo plezant te lezen dat jullie zo genieten. Wanneer breng je je boek uit? Hele dikke kussen van mij op je blauwe oog. Doe voorzichtig en nog veel plezier. Hou van jou, je Jef XXXX

jef 2013-11-21 16:31:32

Geweldige reis. Lekker genieten van al dit moois. Kijk uit naar jullie volgende verslag.

Riet van Munster 2013-11-21 17:13:16

Als ik het zo leest is het wel een gevaarlijk trip. wel gaaf om mee te maken, veel plezier later

dahoeiwan@gmail.com 2013-11-21 17:38:18

Leuk, leuk, leuk die verhalen van jullie...al was de start van die van vandaag wat minder...maar wat een mooie verhalen en foto's zie ik her en der voorbij komen!! Hier donderdag dus expeditie Robinson avond, duurt nog een paar uurtjes maar de chocolade-nootjes-mix ligt al klaar, ik zal nix verklappen...Beterschap met je oog en hand!

Leonie 2013-11-21 18:09:49

Weer dank voor je verhaal , sterkte op de stoep en de gaten Leef helemaal met jullie mee , veel plezier en blijf schrijven Tot horens

Anton 2013-11-21 21:04:47

Even schrikken: een gevallen Hollandse ster★. Gelukkig geen schade die verder gaan verhindert maar wel vervelend. Zou een pakje Yak boter erop smeren helpen? Jullie eten echt goed en gevarieerd! Klinkt smakelijk. Het fotoboek zal straks extra dik worden, denken we. Dan kan iedereen meegenieten van wat Annemarie nu zo beeldend beschrijft. Leuk! Vandaag hadden we de ouders van Eric op de koffie; was gezellig. Blijf gezond.

Ouders van Roos 2013-11-21 22:52:52

Amai, lieverd, wat naar die duik die je op straat nam. Blijf voorzichtig en wij leven met jullie mee. Ga zo door met schrijven!Kus van ons.

richard 2013-11-21 23:42:34

Bah,akelig die val,Goed kijken waar je loopt.Hoop dat je er weinig last van hebt.Vandaag een lange dag,vanaf 5uur.Verhalen zijn fijn om te lezen.We kijken uit naar de volgende.Met ons is het goed! Lizzy ook.Hier wordt het kouder.Tot later,Liefs van ons .

Pap Mam 2013-11-22 09:25:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.