From Russia with love

Rusland,

Het is midden in de nacht en ik lig na te genieten van een top eerste vakantiedag.
Ik kan echt niet direct slapen nu, eerst even mijn verhaaltje kwijt in een verslagje. Zonet om 12 uur, de klok ging luiden, stond ik met mijn groep reisgenoten met een glaasje champagne en een chocolaatje te proosten op een fijne vakantieweek in Rusland, en we stonden op het rode plein in Moskou! Heel speciaal om mee te maken.

Vanmiddag zijn we hier aangekomen na een vlucht van 3,5 uur. Het duurde even vorige we mochten landen, hebben rondjes gevlogen. Het visum werd bekeken in mijn paspoort en ook de andere stempels kregen een blik. You were in Tokyo?? Eh yes last year😀

We zijn totaal met 22 personen en onze reisleider Jeroen is ook mee gereisd uit Nederland. Hij is goed!!!! Vertelt heel erg veel, is echt een Ruslandspecialist.
We beginnen direct met een welkomstdiner. Jeroen bereidt ons voor dat het misschien niet echt van hoogstaand niveau is maar het restaurant ziet er erg leuk uit en het eten is niets mis mee. Een slaatje vooraf, dan rösti aardappel pannekoekjes, gehakt met tomaten en kaas en een taartje toe.
Kennis maken met medereizigers..Komt zeker goed, gezellige groep lijkt het.ik blijk weer de enige te zijn die meteen alle 21 namen weet van iedereen. Is vast en zeker een tic.

Na het eten, wat ook nog wat tijd nam, stappen we weer in de bus en checken in bij ons hotel. Even snel de bagage naar de kamer en dan de avondtour per bus.
O ja er is ook nog een Russische gids, Maria, die engels spreekt. Zij regelt vooral de logistiek, zoals de bus voor de avondtour.

Eerste indruk van de stad is groot. We beperken ons tot het centrum maar Moskou is echt megagroot. Steeds weer wordt er een nieuwe ringweg omheen gebouwd, er zijn er nu al 7. De laatste is 600 km, een ringweg van 600 km! De eerste is die om het Kremlin.
De straten zijn breed, gebouwen indrukwekkend. Veelal zijn alleen de façades, uiterlijk vertoon wat zeker werkt.
Jeroen is constant aan het woord, heel veel informatie.
Het weer is prima, droog en helder en niet koud. Een dun jack is voldoende zo in de avond.
Even kort: de rivier de Moskva, overwinningsplein met bloedfontein ter herinnering aan verliezen in oorlogen, mussenheuvel uitzicht op oa voetbalstadion en aan de andere kant de Lomonosov universiteit en het rode plein bij het Kremlin en de gave kleurrijke basiliuskathedraal.

Om middernacht dan de champagne dus de sfeer zit er goed in. Voorspelt veel goed voor de rest van de trip.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Wow, wat een super begin van je reis. Heel veel plezier deze week. We reizen weer met je mee via internet. Lieve groet van allemaal.

Ellen 2018-09-13 06:40:09

De kop is er af en dit was als begin al een zeer enerverende dag, wat gaat de week brengen? We wachten het af.

Henny 2018-09-13 08:30:09

heb je iemand meegenomen :) ziet er al indrukwekkend uit die foto's, mooi hoor hele fijne week

Sabine 2018-09-13 09:08:47

Wat een mooi begin van de reis.En goede foto s in de avond.Eenmaal thuis is het nagenieten om weer een fotoboek te maken.Nog een fijne tijd. Liefs mamxx

Rie Brouwer 2018-09-13 10:06:50

Je hebt al heel veel van de wereld gezien, maar Rusland heeft toch altijd een soort van magische aantrekkingskracht. Ik kan mij voorstellen hoe speciaal het moet zijn om over het Rode Plein te lopen. En hoe mooi zullen de indrukken overdag gaan worden? Ik verheug me erop. Veel plezier deze week!

Jan Willem 2018-09-13 10:52:26

Goede start van de vakantie! Lieve Lizzy past ook in de koffer😻 Ben heel benieuwd naar de volgende verhalen. Ik zit al klaar. Lieve groet, Anniek

Anniek 2018-09-13 17:22:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.