Mischa gaat naar de schildpadden kijken

Indonesië, Tanjung Benoa

Vannacht kletterde de regen naar beneden en toen we wakker werden regende het nog steeds. Na het ontbijt werd het droog en zijn we met z'n allen naar het schildpad redding en opknap centrum gegaan. Ik vond er niet veel aan. Ik snorkel liever naast een schildpad dan dat ik ze zie in een zwembadje. De Indonesiërs vonden het echter heel leuk en Mischa was wel gefascineerd door die waterbeesten.
We wilden nog naar het strand, maar dat deel van het schiereiland was helemaal afgesloten. Dus hebben we ergens bij Nusa Dua een strand gezocht. Dat valt nog niet mee want alle stranden horen hier bij een hotel. Er is hier ook veel bewaking. We moesten langs een controle post waar we allemaal werden bekeken en kwamen toen in een een gebied dat onindonesies was brede wegen door een parkachtig gebied waar geen enkel stukje vuilnis lag te slingeren. Er stonden alleen maar enorme hotels. Er zijn twee kleine schiereilandjes met een tempel en daar zijn weggetjes naar zee. Daar zijn ook wat toko's en warungs. Je kunt daar ook op het pad langs het strand en voor de hotels. In een van die hotels hebben we geluncht tegen Hollandse prijzen. De schiereilanden zijn lava uitvloeiingen met een heel scherp en ongelijk oppervlak. Voor de de toeristen hebben ze daar een pad en uitkijkpunt gemaakt naar een grote spleet in de lava waar de golven in slaan.
Terug in Ubud regende het weer, niet zo hard als vannacht, maar telkens een buitje. We zijn toch maar even wezen zwemmen want dan wordt je toch nat.
s' Avonds hebben we nog lekker Indiaas gegeten in Ubud.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Die plant met grote lila bloemen ( na de man met de hoeden) zijn die echt?? Ik wens jullie een mooie en voorspoedige reis!

Lia 2022-09-21 09:52:03

Ja die zijn echt. Die hebben we ook in Mozambique gezien.

annekeenhans.op.reis 2022-09-21 11:42:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.