Ha Noi

Thailand, Chang rai

Het was 3 uur rijden van Ha Long naar Ha Noi. Onderweg viel ons op dat de meeste huizen hierbuiten de grote steden vrij smal zijn, maar wel heel hoog. Soms wel 4 of 5 verdiepingen hoog en maar 3 of 4 meter breed. Ze zijn ook heel diep. Aan de zijkanten zitten bijna nooit ramen, omdat er nog andere huizen tegenaan gebouwd kunnen worden. De gevels zijn meestal geschilderd in allerlei pasteltinten.
We werden door onze gids eerst naar het verkeerde hotel gebracht. Dit stond eerst in onze boeking, maar is later veranderd. In Tam Coc was ze ook al naar een verkeerd hotel gegaan. Dit hotel is verder van de oude stad., en dat is heel jammer. Voor de rest is het een prima hotel. Het eerste dat we gedaan hebben is een zak met wasgoed wegbrengen naar een wasserij. Dat is namelijk veel goedkoper dan dat je het door het hotel laat wassen Bij een wasserij betaal je per per kilo, bij het hotel per stuk.
Daarna hebben we het gebied rond het hotel verkend. Het vinden van een goede eettent was nog niet zo gemakkelijk. Ze verkochten namelijk geen wijn per glas, en een glas wijn bij het eten vindt Anneke wel heel lekker, maar een hele fles kopen.... (De volgende avond in het centrum was dat nergens een probleem.)
's Ochtends zijn we naar het park met het Mausoleum van Ho Chi Minh geweest. De arme man was liever gecremeerd maar is nu - net als Lenin - opgebaard in een Mausoleum. Als je hem wilt zien moet je vroeg opstaan, want het Mausoleum sluit al om kwart over tien 's morgens. We waren gelukkig net op tijd om de wisseling van de wacht te zien. Voor het mausoleum was een dikke gele lijn getrokken waar je niet over heen mocht komen volgens de bordjes die er om de 100 meter staan. Als je er wel overheen ging werd je meteen terug gefloten, maar dat had niet iedereen in de gaten. Er was een toeriste die zich er niks van aantrok, maar die werd daar wel op aangesproken. Jammer genoeg niet gearresteerd.
We zijn nog door het park gelopen en hebben vervolgens een heerlijk kopje koffie gedronken in een koffie- speciaal zaak.
Daarna zijn we terug gelopen naar de oude stad en hebben de Kathedraal gezien die dateert uit de 19de eeuw en in Neo Gotische stijl is gebouwd. Er stond een grote kerststal voor en de Kathedraal was ook wel een beetje versierd, maar je kon er niet in.
Na de Kathedraal hebben we een plekje gezocht om te gaan lunchen, en we kwamen op een balkon terecht met een uitzicht waar we konden genieten van het Vietnamese verkeer. Het lijkt alsof niemand zich iets aantrekt van de regels, en toch loopt het allemaal redelijk goed.
We zijn 's middags eerst even gaan rusten in het hotel en om 6 uur weer de stad in gegaan. Eerst naar de avondmarkt waar ze allerlei soorten meuk verkopen. Het is een voetgangersgebied maar hier schijnen scooters ook voetgangers te zijn. De straten in dit gebied zijn allemaal gespecialiseerd in een product. Eerst loop je in een straat met alleen kleding, dan weer alleen juweliers, enz.. In een straat met alleen restaurants en bars hebben we heerlijk gegeten. Daarna zijn we weer naar het hotel gegaan.
We kregen nog wel ruzie met onze taxichauffeur die 20 maal zo veel vroeg voor het ritje terug naar het hotel dan wij hadden betaald voor het zelfde stuk op de heen weg. Dat hebben we dus niet betaald.
We gaan vroeg naar bed want morgen worden we om 6:30 opgehaald en gaan we naar noord Thailand.
Dit is geschreven in Chang Rai in noord Thailand. We zijn daar via Bangkok naar toegevlogen. Tijdens het wachten in Bangkok hebben we nog gauw even de kerstkaart verstuurd. We kwamen om 4 uur in Chiang Rai aan, we zitten in een mooi hotel met een goede internet verbinding. dus we sturen nog maar gauw een verslag. Morgen gaan we naar Laos en we weten niet hoe de verbinding daar is.
We zijn vanavond nog even het stadje in geweest. Vlak achter ons hotel was een soort braderie met heel veel voedselstalletjes. Toen we over deze markt liepen stonden opeens alle mensen stil. Het duurde even voordat we er erg in hadden, en ook stil bleven staan. Blijkbaar wordt er om 6 uur 's avonds overal het volkslied gespeeld, en dan staat alles even stil. Zodra het volkslied was afgelopen liep iedereen gewoon weer door. Verderop werd ook druk gedanst onder begeleiding van een Thaise band. Het viel ons hier op dat je veel meer dikke mensen ziet dan in Vietnam. Je kunt wel zien dat Thailand veel welvarender is. Er kwam in deze stad trouwens een vieze rioollucht uit de putjes.

Video op Youtube:
17 Hanoi 15’19”: https://youtu.be/C8675h2Cy3c





Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Weer bedankt voor het reisverslag EN! de "mooie" Kerstkaart ;-)

Yann 2018-12-22 16:29:48

Wij bestelde vaker een fles wijn en als daar nog genoeg inzat namen we die mee naar het hotel. Jullie lopen wat af pfff

Yvon S 2018-12-22 17:33:36

wat een kleurrijke reis ,maar een spoorrails midden in een straat Wow .Dat was wel het gekste ,veel plezier vandaag

coleta 2018-12-23 10:40:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.