Naar Tivoli

Italië, Florence

Het regende toen we vanochtend uit Florence vertrokken. Naar het zuiden toe werd het weer steeds beter en hier in Tivoli is het weer Italiaans warm. We waren om half twee bij ons hotel terwijl we de laatste 50 km niet over de autostrada gegaan zijn maar over een groen weggetje want Anneke wilde nog wat zien van het platteland. Nou dat hebben ze hier niet. Er is wel landelijk gebied maar plat is het zeker niet. De stadjes liggen meestal boven op een berg. En er omheen zijn eindeloze olijfboomgaarden met hier en daar een veldje druiven. We hebben een mooie B&B met een ruime kamer, een mooie badkamer en een balkonnetje. De parkeerplaats is vlak bij maar om van het hotel bij de parkeerplaats te komen moet je heel Tivoli rond rijden want het is hier vrijwel overal eenrichtingsverkeer.
Vanmiddag zijn we naar de Villa Gregoriana geweest. Daar zijn allemaal watervallen. Tivoli ligt aan een nauwe kloof. Die is wel 40 meter diep maar stroomde toch bij grote afvoer van de rivier Aniene over waardoor er soms grote schade ontstond. Daarom is er in 1835 een tunnel gemaakt voor de afvoer van het water. Uit de tunnel stort het water zich zo'n 80 meter omlaag. Verder stroomt de rivier er over watervallen en stroom versnellingen door de vallei. De tuin ligt aan weerszijden van de rivier in de kloof. Het eerste stuk is dus goed te doen. Dat is naar beneden. Het tweede stuk is wat minder. Het is maar goed dat we nog elke week naar de sportschool gaan. Gelukkig zijn de terrasjes hier een stuk goedkoper dan in Florence. Je kunt hier ook abseilen over de rivier. We hebben gekeken hoe twee kinderen naar beneden kwamen. Zelf hebben we het maar niet gedaan.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Een mooi boek. Heb het pas ook gelezen. Heerlijk om jullie reisverhalen te volgen uit Italië, veel bekende plekken.

Yvonne Noordijk 2020-09-21 19:16:28

Il bel paese, vero?!

Tieme 2020-09-22 17:50:22

Anneke, dat was een goede aankoop in Venetië, die tas?!?!

Lia 2020-09-23 11:08:38

Ja,Lia, die tas komt heel goed van pas.

Anneke 2020-09-25 22:16:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.