Hastings

Verenigd Koninkrijk, St Leonards

Na een prima ontbijt zijn we met de bus naar Hastings gegaan. Mijn bankkaart deed het niet in de bus maar dat was geen probleem we mochten ook zonder te betalen mee.
Het weer valt mee. Het is licht bewolkt met een beetje zeewind dus niet zo heet als gisteren. Anneke wilde eerst nog de zwemspullen meenemen, maar ik ga vandaag niet zwemmen, mijn knie is nog steeds niet in orde.
We zijn met de funicular de west clip omhoog gegaan en hadden daar een mooi uitzicht over Hastings.
Hastings is veel groter dan ik dacht. Toen we uit de bus stapten waren we pas in de newtown. Er bleek ook nog een oldtown te zijn. En wat ik op mijn kaart had aangezien voor de east cliff funicular bleek de west cliff funicular te zijn. Gelukkig hoefden we daar niet heen te lopen want die was gesloten voor onderhoud.
Bijna iedereen loopt hier met huidaandoeningen. Het lijkt wel besmettelijk. Er zijn dan ook heel veel van die shops waar je een huidaandoening kan oplopen. Ik snap niet hoe je zoiets vreselijks je huid kunt aandoen. Je ziet ze ook veel bij mensen van middelbare leeftijd en ouder.
We hebbel een lekkere lunch gehad met gerookte vis en garnalen. Daarna zijn we naar de oude vissersketen gelopen waar de netten worden gedroogd. Daar waren ook wat kleine stalletjes waar de vanochtend gevangen vis werd verkocht en er reed een mini treintje rond. Alle boten lagen op het grindstrand. ze worden daar met kabels en buldozers op het droge getrokken en in zee geduwd. Er lag veel oude rommel, waaronder compleet verroeste machines en half verrotte boten, krabbekooien en lege viskratten.
Daarna zijn we weer naar de new town gelopen waar Anneke wat geshopt heeft en ik vergeefs gezocht heb naar een bar waar ze margarita's hadden.
Toen weer terug naar het hotel. Eerst staan wachten bij de verkeerde bushalte, maar we zijn er toch gekomen. De douche daar was bijna net zo lekker als de gemiste margarita, want ik was heel warm en bezweet toen we eindelijk op onze kamer waren.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een geheimzinnige winkels moeten dat wel niet zijn, waar je huidaandoeningen oploopt. Tandartsen, sportscholen?

Henk 2022-07-12 19:38:09

Iets te maken met de battle of Hastings?

Henk 2022-07-12 19:38:56

Prachtige foto.s .gemaakt door de Natuur fotograaf Hans.prachtige vogels.en bloemen.het Schavot ook apart.

elizabeth. 2022-08-02 18:39:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.