5 terre

Italië, Genua

We zitten in de trein naar Cinqeterre, Hier afgekort tot 5 terre. We zijn vroeg opgestaan. Want dan is het nog koel. Een kaartje kopen viel nog niet mee want je hebt hier 2 soorten treinen, de intercity en de regionale. Anneke is naar de kaartjes automaat gegaan en ik in de rij voor het loket. De automaat is alleen voor de regionale treinen. Ze kon daar wel kaartjes kopen maar alleen voor tijden die veel later waren dan Google ons had voorgespiegeld. Dus toch maar naar het loket want ik was net aan de beurt. Ik vroeg om een kaartje voor de trein van 9 uur en dat was geen probleem. Ze moest wel onze paspoorten hebben en wilde weten hoe laat we terug wilden. De kaartjes waren ook bijna 2 keer zo duur als in de automaat. We kregen een heel pakket kaartjes en instructies in welk rijtuig onze gereserveerde stoelen waren en waar we moesten overstappen. We hebben nu dus de intercity maar die stopt niet in Monterosso dus vlak daarvoor moeten we overstappen op de regionale.
De regionale hadden ze beter de lumaca kunnen noemen want de laatste 20 kilometer duurder een stuk langer dan de eerste 40. In Monterosso misten we net de boot van half elf. We hebben dus eerst maar koffie gedronken en de kerk 'mortis et oratione' bezocht. Vanaf de wand lacht hier de dood je toe.
We waren als eerste op de boot en konden dus een goed plekje uitzoeken. We zijn eerst naar Riomaggiore gevaren. Hier was ik al eens geweest met Jan maar het is nog steeds heel mooi en nu toch minder druk als toen.
Van af de boot kan je hier maar een kant op en dat is omhoog. Recht door de hoofdstraat is het minst stijl, elke ander route betekent adembenemende trappen. Nu is het eerste stuk ook het mooist dus bij de vierde trattoria zijn we maar gaan eten. Ik had vongole met octopus en een kikkererwten saus. Het was maar één antipasta maar het was genoeg. Ze hadden ook geweldig bier. Een Gran Riserva Rossa van Peroni.
Anneke had een soort pie.
Je bent hier wel verplicht om overal een mondkapje te dragen, ook buiten. Maar dat went snel. Wat zijn die corona waanzinnigen toch een over het paard getilde watjes. Die zijn nooit in dienst geweest. 20km met volle bepakking over de hei zeulen, dat is pas een inbreuk op je persoonlijk vrijheid.
We wachten nu op de trein terug. Het was een mooie boottocht en naast Riomaggiore zijn we ook naar Vernazza geweest. We hebben hier zelfs een ijsje gegeten. Dit is niet onze gewoonte maar het smaakte goed.
Het was wel warm en druk en we zijn heel wat zweetdruppeltjes kwijt geraakt.
Ons volgende dilemma is: kopen we een buskaart en gaan we met de bus of zijn we al zo getraind dat we de bult op eigen kracht kunnen nemen? Met de bus is 16 minuten en 2 keer overstappen. Lopen is 19 minuten zonder overstappen.
We hebben de bult al 3 keer overwonnen dus ik denk dat het het laatste wordt.
De trappen waren nu al minder adembenemend dan de vorige keer. Niet dat het geen zweetdruppels kost, maar na een frisse douche zijn we weer tip top om te gaan eten. Dat wordt waarschijnlijk ons lunchcafe van de eerste dag, want die doen op donderdag vrijdag en zaterdag ook avondeten.
Nee dus, hij was dicht. Dan maar naar de pizzeria op de hoek, want we willen niet te ver weg (Ik moet mijn foto's nog selecteren en uploaden) en hier is het altijd druk.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ja maar... waar zijn de foto's???

Marjolijn 2020-09-17 19:38:01

Die komen nog, per ongeluk te vroeg gepubliceerde na de pizza komen de foto's

annekeenhans.op.reis 2020-09-17 20:05:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.