Naar huis + link naar alle video's

Frankrijk, Beaulieu

Het is prachtig weer om de vakantie te beëindigen. Het heeft de hele nacht gewaaid en geregende en zo te zien is het nog lang niet klaar.
We vertrokken om half tien uit Beaulieu en waren al gauw verdwaald. We dachten dat we het eerste stuk wel kenden maar hebben blijkbaar toch een afslag gemist. Opeens reden we langs wegen die we niet kenden en langs plaatsen waarvan we nog nooit hadden gehoord. Nu is dat daar niet zo moeilijk want er liggen allemaal kleine dorpjes waarvan we nog nooit hebben gehoord en er zijn alleen maar kleine weggetjes. Gelukkig zaten we met behulp van de kaart en de navigator snel weer op de juiste koers. Tot Troyes hadden we alleen maar kleine weggetjes. eerst heel klein later iets groter maar allemaal van niveau D. Nu zijn er op niveau D toch nog aanmerkelijke verschillen. Sommige zijn zo smal dat als er een tegenligger komt je allebei de berm in moet. Anderen zijn aanmerkelijk breder en hebben een middenstreep. Er zijn er zelfs die soms driebaans worden. Voor onze navigatrice maakt dat niet uit D is D volgens haar algoritme. Ik moet dus voortdurend in onze michelinatlas kijken of ze ons niet door de bush wil sturen, want Anneke houdt absoluut niet van die hele kleine weggetjes.
Iets over twaalf waren we in Troyes. We wilden daar nog onze laatste boodschappen doen en wat eten. De supermarkt was zo goed verstopt dat er er twee keer voorbij gereden zijn maar uiteindelijk hebben we hem toch gevonden. We hebben er ook maar gelijk getankt want elke dag wordt hier de benzine duurder. We hebben in een buitenwijk van Troyes in een soort cafetaria nog een burrito gegeten die eigenlijk nog best lekker was ook en in ieder geval voldoende vulling bood om thuis te komen.
Van af Troyes hadden we voornamelijk snelweg dus dat schoot lekker op. Soms hadden we wel enorme buien die het zicht zodanig belemmerden dat ik mijn snelheid aanzienlijk moest verminderen.
Tussen de Franse grens en Charleroi hadden we nog een stuk echt Belgische k.. weg maar daarna konden we weer lekker verder. Het weer werd ook steeds beter en om half zes reden we Breda binnen.
Zo komt er dus een eind aan onze Franse vakantie reis. We hebben veel gezien en vaak heerlijk gegeten. Het was soms wel erg vermoeiend, maar dat moet je er voor over hebben en de laatste drie dagen waren heel relaxed. dat hadden we wel nodig want aan het eind van zo'n lange reis worden we altijd een beetje vakantie moe en willen we weer in ons eigen bed slapen.
Bedankt voor alle reacties en ik hoop dat iedereen het reis verslag leuk gevonden heeft. Ik kan de komende maanden nog volop werken aan de video's die ik ga maken van alle foto's en filmpjes die ik gemaakt heb, zodat ik me niet hoef te vervelen. Het zal me niet helemaal uit de kroeg houden want het bokbier seizoen is weer aangebroken maar het zal wel schelen.
Tot de volgende grote reis.

P.S.
Alle video's zijn nu klaar. Het zijn er 19
Je vindt ze op de playlist Frankrijk op Youtube maar alleen met deze link
https://www.youtube.com/playlist?list=PLKW_WMnGNvy1CdXfvCWfnNM1rq-4FgVqj



Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Een hele goede terugreis gewenst na deze mooie reis en wel thuis!

Marjolijn 2021-10-03 17:42:32

Ik heb jullie reis gevolgd maar niet gereageerd tot nu toe- Mooie reis, mooi verslag, veel eten en drinken, en zo hoort het ook! Lekker slapen in jullie eigen bed.

Jan vdL 2021-10-03 22:19:35

Welkom thuis! Lekker geslapen in je eigen bed? Het zal nog een hele toer zijn geweest om een plek te vinden in huis voor al die Franse lekkernijen. Als ik moet helpen om de voorraad op te maken, dan laat je het maar weten!😉

Lia 2021-10-04 12:01:45

Ah, weer veilig thuis jullie twee? Dat is een hele zorg minder! (Grapje) Het was weer heerlijk meereizen vanachter de compu. Bedankt! Zijn jullie alweer een beetje bijgekomen van de reis? Groetjes, liefs, Marjolijn

Marjolijn 2021-10-04 14:20:29

Goh zo snel thuis, ik wilde jou strijk nog doen.

elizabeth 2021-10-04 17:33:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.