Naar Avignon

Frankrijk, Pierrelatte

We zijn dwars door de Ardeche naar Avignon gereden. In het begin was het nog koud, want het was bewolkt en we zaten al gauw hoog. Maar toen we na Aubenas de Ardeche langzaam uitreden kwam er steeds meer zon. Lunchen ging niet zo eenvoudig. In het eerste stadje waar we wilden gaan eten was bijna alles dicht behalve een shoarmatent, een brasserie waar ze alleen friet met steak of pizza hadden en een Vietnamees maar dat hadden we gisteren al gegeten. Men zei dat twee dorpen verderop een goed restaurant was. Dat zag er ook heel goed uit en was daarom ook helemaal vol. Uiteindelijk zijn we maar neergestreken bij een grilltent langs de weg. Het eten was eenvoudig maar wel lekker. En we zaten mooi onder de platanen. Toen er wat grijze wolken over trokken werd het wel wat frisser en ook in Avignon is er een fris windje. We waren om kwart over drie bij ons hotel. Er was gelukkig nog parkeerplaats zat op de binnenplaats van het hotel want we hadden geen plaatsje kunnen reserveren. We hadden speciaal een hotel gezocht met een lift, want een situatie als in Rouen wilden we vermijden, zeker nu Floris er niet is om alles naar boven te sjouwen. Onze kamer was dus op de begane grond. Gelukkig lag de binnenplaats nog lager zodat we toch de lift nog konden gebruiken. Je kunt alleen naar de binnenplaats met de lift en alleen de portier kan hem dan naar beneden sturen. Verder zit er een hele hoge muur met een grote stalen deur om de binnenplaats, dus onze auto staat vannacht wel veilig.
Na een korte rustpauze zijn we de stad gaan verkennen. We waren nog net op tijd bij de VVV om wat informatie over Avignon en de omgeving te verzamelen. Anneke heeft nu al genoeg dingen die ze wil zien om hier drie weken te blijven maar we hebben maar drie dagen dus ze barst van de keuze stress.
Voor het Papen Paleis hebben we eerst maar iets gedronken en toen hebben we de "Roche des Doms" beklommen. Je hebt daar een heel mooi uitzicht over de omgeving. Je ziet er de Mont Ventoux, de Alpen en nog veel meer. Het Papen Paleis zelf gaan we morgen bezoeken.

Frankrijk2021 11 Avignon 13’56”: https://youtu.be/t8bxf_X1k9w

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

En? Hoe bevalt het in Avignon? Is het nog volop zomer daar, of ook alweer wat koeler?

Marjolijn 2021-09-19 17:20:44

Erg sfeervol. om het Leven te Vieren, door te genieten leer je de Wereld kennen.

elizabeth 2021-09-20 19:18:54

Anneke heeft veel plezier van de tas, die ze in Venetië heeft gekocht. 😁

Lia 2021-09-22 14:08:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.