Marakesh 2

Marokko, Marrakesh

We zijn eerst gaan kijken naar een grand taxi voor morgen. Gisteren hadden we al een straatje gezien dat helemaal vol stond met grand taxi's en dat bleek de juist plek te zijn. We hebben een afspraak gemaakt dat we morgen om tien uur vertrekken. Daarna zijn we over het grote plein en door de souks naar de geheime tuin gelopen in de binnenstad van Marakesh. Het is een hele mooie tuin die in twee delen is verdeeld. Een kleine voortuin met daarachter een veel grotere tuin. Ik dacht ook eerst al, dat is niet veel tuin voor 60 mad (Marokkaanse dirham), maar dat bleek dus wel mee te vallen. Er was een mooi dakterras waar we lekker vers sinaasappelsap gedronken hebben. Dat is hier goedkoper dan koffie en ook veel meer want bij de espresso houden ze hier wel het Italiaans formaat aan. Ik werd gegijzeld door mijn stoel, zo'n gietijzeren geval met allemaal gekrulde uitsteeksels. Een lusje voor mijn broekriem bleek daar precies om heen te passen toen ik ging zitten maar was daarna bijna niet meer los te krijgen. Eerst heeft Jan geprobeerd mij te bevrijden. Maar hij kreeg al snel hulp van twee Franse toeristen en het lukte haar om het haar smalle vingertjes mij uit de greep van de stoel te bevrijden.
We zijn verder gelopen naar de Majorelle tuin door wijken die er stukken slechter uitzien dan de wijk waar wij verblijven maar dat is dan ook vlak naast de koninklijke residentie. Het voordeel was wel dat de winkeltjes hier veel goedkoper zijn. Hier vroegen ze maar de helft van de prijs en daar kreeg ik nog de helft af zodat ik voor 50 mad een paar slippertjes had. Dat was nog vrij duur want 300 meter verder kwamen we op een een marktje waar de plastic slippers nog goedkoper waren. Maar ja, 'that's life'.
de Majorelle tuin viel wel tegen. Het was er hartstikke druk en voor alle mooie dingen stonden drommen selfies makende toeristen en meiden die zich in honderd standjes door hun vriendjes lieten fotograferen, het was een echte 'hotel Europa' belevenis.
Sinds we hier zo'n 13 jaar geleden waren hebben ze er een groot modern winkelcentrum en woonwijk omheen gebouw. Dat had wel het voordeel dat er een minimarkt was die vooral gespecialiseerd was in bier, wijn en ander geestrijk vocht. En daar moesten we dus wel even gebruik van maken.
We hebben een taxi genomen terug naar het hotel en genieten nu van onze aankopen, want ik kan nu weer lekker op mijn slippertjes lopen.
Straks gaan we de stad weer in om wat te eten. Maar dat doen we niet meer op het plein, we zoeken wat goedkoper.
Vanavond eerst even langs de moskee gelopen en nog wat door de binnenstad gedwaald en toen een restaurantje gezocht. De eerste aan de rand van het plein had wel een terras maar dat zat al aardig vol maar geen bier en zag er ook een beetje goor uit. Dus maar wat verder gelopen van het plein af en zomaar ergens naar binnen gelopen, het bleek een mooi hotel te zijn met dakterras dat uitkeek op de Atlas. We hebben lekker gegeten met bier en wijn en waren een stuk minder kwijt dan gisteren op het plein.
Morgen naar de Atlas, eindelijk weer schone lucht want hier loop je voortdurend in de smog.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Tja, dat blijft een groot probleem op reis: Hoe vermijd je als toerist de toeristen?!

Lia 2020-02-05 17:26:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.